POLÍTICA

Només un 6% de residents francesos van votar a les eleccions legislatives

Samantha Cazebonne, amb 56 vots, va guanyar al Principat, per davant d’Els Republicans

Només un 6% de residents francesos van votar a les eleccions legislatives

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

78 residents francesos van votar a la primera volta de la repetició de les eleccions legislatives franceses a la cinquena circumscripció de l’estranger. La xifra, que representa un 6% respecte al total dels inscrits, va ser una mica més baixa que la de tota la demarcació electoral, que inclou els votants d’Andorra, Espanya, Mònaco i Portugal. En aquest cas, el percentatge va ser del 7,9%.

A Andorra, la candidata de la República En Marxa, Samantha Cazebonne, va obtenir 56 vots i en segona posició va quedar el candidat d’Els Republicans, Raphaël Chambat, amb 46 suports. Ara bé, Chambat no participarà a la volta definitiva del 22 d’abril, ja que va ser el candidat de l’esquerra alternativa, François Ralle Andreoli, qui va quedar segon en el global de la circumscripció. A Andorra, Ralle Andreoli va obtenir 35 vots. Cazebonne, que va obtenir un 35% dels suports a tota la circumscripció (12 punts percentuals menys respecte a l’any passat), va publicar un comunicat agraint els suports obtinguts. “Continuem amb dos setmanes de campanya i us necessitarem”, deia en el missatge. Per la seva banda, Ralle Andreoli va manifestar que els resultats obtinguts “han de permetre anar més lluny”. El candidat de l’esquerra alternativa ha passat de tenir el 14% dels vots al 28% aquest any.

Ara caldrà esperar a la segona ronda definitiva per veure qui s’emporta l’escó en aquesta circumscripció. El fet d’acabar en primera posició reforça la posició de Cazebonne. La clau també seran les consignes de vot de la resta de candidats eliminats. Els electors dels Republicans, que representen un 14% a tota la demarcació, podrien optar per Cazebonne o bé per l’abstenció. També caldrà veure quin comportament adopten els votants de Jean-Laurent Poitevin (7,5% dels vots), que va deixar el partit de Macron per discrepàncies. El PS, amb un 7% dels vots, encara no ha pronunciat si es decanta per algun candidat.

tracking