Normativa

Els ciclistes podran pedalar en paral·lel i hauran de dur casc en vies interurbanes

El nou Codi de circulació també permetrà que pedalin en paral·lel, segons va avançar Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra, territori ciclista és la nova campanya impulsada pel Govern per tal d’incidir en la seguretat a la carretera dels usuaris de la bicicleta. Ha comptat amb la participació de Joaquim Purito Rodríguez, que ahir, durant la presentació de la iniciativa al costat del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, també va fer autocrítica. “Hem de ser conscients que a la carretera som un vehicle més. Hem de respectar les normes”. I més, va recordar, quan són l’usuari de la via més vulnerable i que pot sortir més malparat. Normes, però, que aviat canviaran, tal com va avançar el ministre. La reforma del Codi de circulació que s’està treballant preveurà, entre altres canvis referents a la circulació amb bicicleta, l’obligatorietat de circular amb casc en trajectes interurbans i permetrà als ciclistes circular en paral·lel. Els cotxes i la resta de vehicles, al seu torn, tindran l’obligació de deixar una distància de seguretat d’un metre i mig quan avancin una bicicleta. Tanmateix, es recomanarà que es contracti una assegurança personal d’accident i també una llicència. L’objectiu del ministeri és que la reforma del Codi de circulació pugui ser validada pel consell de ministres en un mes o mes i mig perquè entri a tràmit parlamentari i pugui ser aprovada pel Consell aquesta mateixa legislatura.

El Purito es va mostrar del tot favorable a l’assegurança. “És importantíssim”, va remarcar, per si s’ha de fer front a eventuals responsabilitats en un accident. També va agrair especialment que es permeti la circulació en paral·lel perquè entén que millora la seguretat dels ciclistes. “El cotxe et pot veure de lluny”, va assenyalar. Torres va indicar que totes les aportacions al text han estat consensuades amb la Federació de ciclisme.

La campanya de seguretat, impulsada des de l’Àrea de Mobilitat, es difondrà a través d’Andor­ra Televisió i de les xarxes socials, amb les recomanacions de les conductes correctes a adoptar a la carretera, incidint en la prudència i en la necessitat de respectar normes i senyals de trànsit. El ministre va posar de manifest que l’objectiu és que es produeixin zero accidents amb bicicleta a les carreteres i esdevenir un territori referent en la seguretat ciclista. En aquest sentit, va recordar el gran nombre d’usuaris de les dues rodes que circulen per les carreteres del Principat i especialment a partir d’ara, amb l’arribada del bon temps. “Tenim tres mil cicloturistes fixos a Andorra més tota la gent que ens visita”, va apuntar. Joaquim Rodríguez va assegurar que la situació a Andorra quant a la convivència entre bicicletes i la resta de vehicles és bona i la va apuntar com una de les motivacions que empeny ciclistes estrangers a establir-se al país.

Els ciclistes podran pedalar en paral·lel i hauran de dur casc en vies interurbanes

tracking