Successos

Dos detinguts per venda de cocaïna

La policia localitza 50 grams de l’estupefaent preparat en dosis per a la seva distribució

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va notificar ahir la detenció de dues persones en el marc de l’operació Espai, que investiga una possible xarxa de venda de cocaïna al detall. Segons van explicar des del cos, el primer dels arrestats, un resident de 31 anys, va ser detingut la matinada de dissabte a Andorra la Vella en possessió de 9,4 grams de cocaïna repartits en tretze embolcalls i 740 euros en bitllets de 10, 20 i 50 euros. La detenció del primer home va fer que els agents obrissin una investigació posterior que va permetre identificar el mateix dissabte a les 17.30 hores el segon arrestat, un home resident de 27 anys, per la seva vinculació amb l’assumpte. Els agents li van trobar 40,3 grams també de cocaïna distribuïts en un total de 42 embolcalls. Segons van posar en relleu des del cos de policia, “es dona la particularitat que la totalitat de la droga es va trobar fraccionada en dosis”, un total de 55.

Aquest fet, va fer assenyalar els agents que “presumiblement la cocaïna estava destinada a la venda al detall”. Els dos detinguts estan acusats d’un delicte contra la salut pública. Des del cos policial van destacar que la droga comissada, una vegada al carrer, tindria un valor aproximat d’uns 3.000 euros. La investigació continua oberta i els agents no descarten noves detencions en l’operació Espai.

Més detencions

En el balanç de detencions de la setmana passada va destacar l’arrest de quatre persones acusades també de delictes contra la salut pública. La primera va ser la d’un home resident de 18 anys, arrestat dilluns pels volts de les sis de la tarda en un control a l’estació d’autobusos de la capital. En el control, una menor va lliurar 1,7 grams de marihuana, que prèviament li havia estat cedida pel detingut. La segona detenció es va produir la matinada de dijous quan un resident temporal de 31 anys va ser arrestat en un lavabo públic d’un aparcament comunal de Soldeu per possessió de 0,7 grams de cocaïna. El dia següent, divendres, també a Soldeu, de matinada, dos homes residents temporals de 42 i 33 anys van ser detinguts a la sala de comptadors d’un immoble particular per possessió de 0,2 i 0,7 grams de cocaïna. Finalment, un home resident de 54 anys va ser arrestat amb 1 gram de cocaïna la matinada de dissabte “a la via pública” del Pas de la Casa.

Així mateix, la policia va informar de dos detencions diumenge a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella per altres delictes. El primer arrest es va dur a terme a les 17.30 hores a la parròquia escaldenca. Un home resident de 30 anys va ser detingut com a presumpte autor dels delictes contra la integritat física, la llibertat i l’honor en l’àmbit domèstic. Els agents van afirmar que es va requerir la seva presència “per una disputa de parella, en presència d’un fill menor, en què l’interessat va injuriar i amenaçar la seva parella”. L’altre arrestat, un home resident de 54 anys, com a presumpte autor de delictes contra la llibertat, l’honor i la funció pública, va ser detingut en un domicili particular de la capital per una disputa amb una amiga, en què el detingut hauria amenaçat la víctima. L’home va tenir “una actitud hostil envers els agents”.

DOTZE DETENCIONS PER ALCOHOLÈMIA

El cos policial del Principat va notificar la detenció d’un total de dotze persones al llarg de la setmana passada per donar positiu per alcoholèmia. Tots els arrestats estan acusats de delictes contra la seguretat al trànsit. L’arrest més destacat es va produir divendres a les 19.45 hores, quan un home resident de 69 anys, amb una taxa de 2,26 grams per litre de sang, va patir un accident a la cruïlla de la carretera dels Cortals i el carrer de la Palanca d’Encamp. Només es va veure implicat el detingut, que viatjava en la seva motocicleta Polaris Ranger 6x6, amb matrícula del Principat, amb una dona no resident de 55 anys. Segons van informar des de l’hospital Nostra senyora de Meritxell, ambdues persones van resultar ferides amb contusions lleus per tot el cos. Finalment, l’home va passar a disposició judicial. En la resta de detencions d’alcoholèmia, destaca que la gran majoria es van produir entre dijous i diumenge de matinada en controls rutinaris i també en controls duts a terme per la policia en el marc de la campanya de controls d’alcoholèmia. Els detinguts van ser pràcticament tot homes residents -i és que només es van arrestar dues dones- i amb edats compreses entre els 31 i els 45 anys.

Dos detinguts per venda de cocaïna

Dos detinguts per venda de cocaïna

tracking