Transports

La Generalitat preveu que l'aeroport de la Seu tingui GPS a inicis del 2019

El secretari d’Infraestructures afirma que ho treballen amb l’ens estatal

La Generalitat preveu que l'aeroport de la Seu tingui GPS a inicis del 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat preveu que el sistema d’aterratge a través de GPS a l’aeroport d’Andorra-La Seu es pugui habilitar “entre finals d’aquest any i principis del que ve”. Així ho va assegurar el secretari d’infraestructures del govern català, Ricard Font. El responsable va indicar que l’A­gència Estatal de Seguretat Aèria i Aeroports de Catalunya treballen en el sistema que ha de fer possible l’enlairament i aterratge d’avions en condicions climatològiques adverses. Viatges Regina, que el mes passat va haver de desviar i cancel·lar alguns vols pel mal temps, ja va avisar que sense el sistema GPS no en tornaria a programar.

Per altra banda, l’aeroport de Lleida-Alguaire va tancar ahir la temporada d’hivern amb 25.600 passatgers. Es tracta del segon millor registre des de l’any 2011, quan van començar els vols hivernals. La xifra d’aquest any és un 40% superior a la de l’any passat, quan es van registrar 18.329 passatgers. Font va qualificar la xifra d’“excepcionalment bona” i va afirmar que l’augment ha sigut gràcies a l’increment de passatgers als avions de Neilson i a l’estrena del touroperador suec Quality Travel. La majoria dels esquiadors que es desplacen a l’aeroport català venen a esquiar al Principat.

Els vols van procedir de Londres Stansted, Londres Gatwick, Manchester i East Midlands. A través de l’operador britànic van aterrar a l’aeroport de Lleida-Alguaire 18.974 viatgers, mentre que 3.256 ho van fer a través del suec Quality Travel, que enguany havia iniciat la temporada a l’aeroport i que té previst operar-ne quatre més. 1.059 persones més han arribat a través dels vols de la Imserso d’AirNostrum.

tracking