Projecte per impulsar el turisme gastronòmic

El Govern i el sector volen potenciar l’oferta de receptes culinàries típiques del país com a reclam per als visitants

Projecte per impulsar el turisme gastronòmic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La neu, la natura, les compres i també la gastronomia. El Govern i el sector turístic volen impulsar l’oferta de plats tradicionals del país als turistes que visiten el Principat i per atreure també gurmets. L’objectiu és proposar un nou vessant per també ampliar el ventall d’aspectes a oferir i per això s’ha encarregat a especialistes un estudi d’identificació i valoració per determinar quins plats típics hi ha al país i quins es podien oferir als visitants.

Etiquetes:

En la presentació de les primeres conclusions de l’anàlisi Identificació i revaloració del patrimoni gastronòmic viu d’Andorra, que es va fer ahir al Centre de Congressos de la capital, el ministre de Turisme, Francesc Camp, va explicar que ara és “un bon moment” per fer aflorar l’oferta gastronòmica. Camp va dir que cada cop hi ha més demanda turística per consumir productes de proximitat i naturals, cosa que provoca que “les condicions siguin ideals per potenciar la gastronomia andorrana”. “Està clar que de cara a un futur li hem de donar més pes del que té actualment”, va afirmar el ministre, que no va precisar quan podria començar a posar-se en marxa aquest projecte.

Camp va afegir que si fins ara els esforços s’havien concentrat a potenciar una oferta turística “fixa” que ha aportat “un gran volum de turistes”, ha arribat també el moment d’impulsar els productes “més especialitzats”. El ministre, si bé va admetre que aquesta oferta “no serà per a un gran volum de persones”, sí que va dir que es pot aconseguir que “un turisme més gurmet vingui els pròxims anys”.

El titular de Turisme, que va explicar que al país ja hi ha iniciatives per donar a conèixer els productes locals, va recordar que la gastronomia és un àmbit important en l’agenda dels turistes. “La principal activitat després de les compres és el restaurant”, va dir Camp, que també va apuntar l’opció que el sector de la restauració creï una associació per generar sinergies. El ministre de Turisme, que va explicar que actualment al país hi ha uns 400 restaurants, va afegir que “el sector haurà de fer un esforç per agrupar-se”.

La professora de sociologia i col·laboradora del Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans, Diana Oliveira, que participa en el projecte per identificar al patrimoni gastronòmic del país, va explicar que mentre han dut a terme la investigació han trobat més receptes de les que es pensaven. Calculen que n’hi ha unes cent per aconseguir-les, han entrevistat xefs, persones i han consultat llibres. Sobre el fet que no s’hagi fet una forta difusió d’aquests plats, Oliveira va apuntar que les causes podrien ser la proporció de població immigrant, que podria provocar que hi hagi gent que no s’identifiqui amb les receptes del territori, i que durant anys les receptes fossin considerades “pobres” i de “subsistència”.

tracking