afers socials

El Govern atorga 906 ajuts per pagar l'habitatge de lloguer

Es destinaran 1,63 milions d’euros per sufragar les subvencions

El Govern atorga 906 ajuts per pagar l'habitatge de lloguerSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha resolt favorablement 906 de les 1.143 sol·licituds per beneficiar-se d’un ajut al pagament del lloguer. Es destinaran 1,63 milions per sufragar les subvencions de la convocatòria del 2018, una partida un 14,3% superior a l’anterior. Malgrat que el nombre de sol·licituds era molt similar al de la convocatòria del 2017, s’han acabat resolent de manera positiva més que llavors. En concret, enguany s’han donat com a vàlides un 79,23% davant del 68,02% de la convocatòria del 2017. La raó és la modificació dels requisits, va explicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.

Espot va remarcar que el mes d’octubre passat es va decidir “flexibilitzar els requisits en un context de dificultats d’accés al mercat de lloguer”. El de més impacte que ser deutor de l’administració ja no és un motiu per quedar fora dels ajuts. Espot ho va justificar pel fet que tenir deutes amb l’administració sovint és símptoma de dificultats econòmiques. També s’han flexibilitzat els requisits per als sol·licitants treballadors per compte propi. Ja no es tenen en compte els empleats que pugui tenir a càrrec, sinó els seus estats financers.

El ministre també va explicar que la voluntat és que les “properes setmanes” pugui entrar a tràmit parlamentari la llei òmnibus per facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer i que ha de preveure mesures per incentivar la construcció d’immobles i perquè entrin al mercat pisos buits o que ara són d’ús turístic.

EL SERVEI D'OCUPACIÓ TAMBÉ ASSESSORARÀ AUTÒNOMS I EMPRENEDORS

El consell de ministres va aprovar el projecte de llei d’ocupació que recull la regulació referent al servei d’Ocupació, les polítiques d’ocupació i la prestació per desocupació, que fins ara s’havien regit mitjançant decrets. La nova llei conté novetats com ara que el servei d’Ocupació ajudarà en el foment de l’autoocupació i l’emprenedoria oferint orientació i informació sobre els ajuts i incentius a qui posi en marxa negoci propi. Tanmateix, es reforça la voluntat d’orientació i capacitació dels treballadors a l’atur i s’introdueix la possibilitat que puguin fer estades sense remunerar d’una setmana en empreses que hagin de cobrir un lloc de feina per tal que empresari i treballador puguin comprovar si la relació funciona i es materialitza en un contracte. Una qüestió que, segons el ministre, ha de “beneficiar” les dues parts. Espot va remarcar que ja hi ha hagut un reforç del personal del servei d’Ocupació per tal de fer front a les noves funcions que s’han anat desenvolupant i que enguany s’ha pressupostat una nova incorporació, amb la qual cosa no es preveu ara per ara que hagin de créixer més els recursos humans. La llei sí que preveu que es puguin externalitzar alguns serveis.

tracking