política

Sindicatura espera aprovar els canvis del reglament del Consell aquesta legislatura

La subsíndica Mònica Bonell diu que només tiraran endavant els punts on hi hagi consens

Sindicatura espera aprovar els canvis del reglament del Consell aquesta legislatura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La subsíndica, Mònica Bonell, va explicar que la voluntat de Sindicatura és aprovar el canvi del reglament del Consell General aquesta legislatura. Sindicatura, que ha impulsat la reforma, va explicar que ja s’han dut a terme quatre reunions i que la voluntat ara és fer un repàs a la proposta “perquè tothom doni la seva opinió”. Amb tot, està previst que només s’aprovin els punts en els quals hi hagi consens i la resta quedaran per a la propera legis-latura.

L’esborrany del reglament, que es va presentar el passat mes de desembre, preveu la creació d’un codi ètic de conducta i regular els possibles conflictes d’interessos dels consellers generals a partir d’un règim d’incompatibilitats. Bonell, però, va dir que cap partit encara s’ha pronunciat sobre els diferents aspectes del text. A més, va afirmar que la voluntat és tenir “un consens ampli” al juny en alguns aspectes.

Sobre la possibilitat de crear grups parlamentaris amb la legislatura començada per evitar situacions de bloqueig al grup mixt, Bonell va dir que encara no ho han tractat però que tenen previst fer-ho.

Ssense debat de funció pública

El grup parlamentari liberal ha retirat la proposta que va fer per celebrar al Consell General un debat monogràfic sobre la Funció Pública. Després de la junta de presidents d’ahir, Bonell va apuntar que els liberals han pres aquesta decisió perquè el Govern té la intenció d’entrar a tràmit el projecte de reforma de la Llei de la Funció Pública i que per tant consideren que “no té sentit” fer el debat.

La subsíndica va explicar que el president del grup liberal, Jordi Gallardo, havia demanat fer el debat monogràfic, però atès que l’executiu no té previst fer marxa enrere amb la proposta, va decidir mantenir el mateix posicionament de l’última junta i retirar la demanda. D’altra banda, va assegurar que la majoria de DA veia amb bons ulls la celebració d’un debat monogràfic “per conèixer l’opinió” dels partits. Bonell també va explicar que el cap de Govern, Toni Martí, va defensar Jordi Cinca de les crítiques del conseller d’SDP, Víctor Naudi. El parlamentari progressista va acusar Jordi Cinca de “menystenir-lo” perquè el titular de Finances va considerar “desproporcionada” una demanda d’informació. Martí va adreçar una carta a Naudi explicant que Cinca no havia “faltat el respecte a cap conseller”.

tracking