infraestructures

Les obres per perforar el túnel de Tres Ponts duraran fins a final de juny

Les obres per perforar el túnel de Tres Ponts duraran fins a final de junyCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per perforar els 1,3 quilòmetres de galeria del túnel de Tres Ponts, a la C-14 entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, han començat. Una màquina picava ahir la muntanya i treballava perforant la boca nord mentre els operaris donaven pas alternatiu als vehicles que circulaven per la via afectada per les obres. La incidència en el trànsit va ser mínima i els operaris el van estar regulant tot el dia perquè van tallar un dels dos car­rils com a mesura preventiva per si cauen rocs de la muntanya.

Les obres continuaran durant els pròxims dies i s’allargaran previsiblement fins al 30 de juny. L’empresa encarregada dels treballs ha començat a treballar “de forma mecànica” en espera de disposar dels permisos necessaris per iniciar les voladures.

Ho explicava ahir l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, que apuntava a una espera d’“uns vint dies” per poder treballar amb els explosius. Entre d’altres, va explicar Vilà, l’UTE Acciona i Copcisa, encarregada de la millora integral de la carretera, necessita autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua per tal de poder captar aigua del riu Segre per refredar la màquina tuneladora que treballarà a l’interior de la galeria del futur túnel.

tracking