mobilitat

Prop de 16 quilòmetres de cues per accedir a Andorra

Retencions a l’N-260, a l’N-145 i a la CG-1 per creuar Sant Julià de Lòria

16 quilòmetres de cues per accedir al país des d'EspanyaCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els accessos a Andorra van registrar ahir prop de setze quilòmetres de cues provocades pels vehicles que volien entrar a Andorra. El servei de Mobilitat va informar ahir que al llarg del matí hi va haver retencions de prop de nou quilòmetres a l’N-145 des de la Seu d’Urgell cap a la frontera. Les cues més llargues es van produir entre les onze i les dues del migdia. Tanmateix, hi va haver circulació amb retencions de fins a cinc quilòmetres a l’N-260 a Adrall en sentit nord cap a la Seu d’Urgell. D’altra banda, a partir de dos quarts de dotze del migdia també hi va haver retencions de dos quilòmetres de llargada a la mateixa N-145 a l’altura de Sant Julià. Segons Mobilitat, les retencions han sigut constants des de divendres.

A causa de la forta afluència d’esquiadors també hi va haver afectacions de trànsit a les parròquies de la Massana i Canillo. Ahir es van produir acumulacions de vehicles que baixaven de les pistes, especialment entre les dotze i les dues del migdia a l’entrada de la Massana, a la CG-4 en sentit sud, mentre que a Canillo va ser una mica més tard, entre la una i les tres de la tarda, a l’entrada de la parròquia en sentit sud, a la CG-2. Pels volts de les dues del migdia es necessitaven equipaments per circular per la CG-3 al Serrat i Llorts, i per la CG-4 a Pal. Al tancament de l’edició eren necessaris al port d’Envalira.

Respecte l’operació retorn, des de Mobilitat alerten que les hores més desfavorables per realitzar desplaçaments de tornada avui seran entre les 10.30 i les 16.30 hores a la frontera hispanoandorrana, i entre les 14.30 i les 19 hores a la frontera francoandorrana. Encara que demà, el darrer dia festiu, també s’esperen retencions. Des del Servei Català de Trànsit i el Servei de Mobilitat del Principat demanen que es condueixi amb precaució, evitar distraccions al volant, evitar el consum d’alcohol i drogues, evitar l’ús del telèfon mòbil, assegurar-se que tothom porta el cinturó de seguretat, respectar la distància amb el vehicle de davant, utilitzar les dues mans al volant, portar aigua, i fer descansos en el cas de llargs recor­reguts.

tracking