infraestructures

Aldosa Veïns valora emprendre accions legals contra l'ETR

La plataforma veïnal ho decidirà en una trobada que es farà a partir del dia 9

Aldosa Veïns valora emprendre accions legals contra l'ETRARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma ciutadana Aldosa Veïns, que reuneix els habitants del poble massanenc que estan en contra de la ubicació del projecte de l’estació transformadora i repartidora (ETR), estudiarà la setmana que ve quines accions legals pot emprendre contra el projecte, després que dijous passat Govern els comuniqués que desestimava el seu recurs per canviar la ubicació de l’ETR de la Gonarda al bosc de Paulelles, com demanaven des del principi. Segons Javier Iriarte, portaveu de la plataforma, la resposta de l’executiu “era l’esperada” i ara buscaran reunir-se amb la seva advocada, “per veure si trobem alguna esquerda en aquest comunicat que és llarg i es nota que està treballat”, va dir. La seva intenció és intentar que a final de la setmana vinent tingui lloc la reunió amb la lletrada i estudiar quines accions legals es poden emprendre “si és que podem”, va reconèixer Iriarte.

Per altra banda, el comú de la Massana va fer públic el projecte de l’estació que està a disposició de qualsevol persona o entitat que el vulgui conèixer de primera mà i, si s’escau, presentar les al·legacions pertinents. En aquest sentit, Iriarte també va explicar que dijous passat van anar fins a la casa comuna per retirar la documentació i valorar-la ells mateixos per veure quines accions poden emprendre. Els veïns s’han dividit els informes i els posaran en comú en una reunió que s’hauria de celebrar a partir de dilluns 9 o dimarts 10 d’abril.

La situació amb l’ETR pren un nou impuls després que se celebrés la reunió de poble amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, el cònsol major, David Baró, i el director de FEDA, en què els van detallar tot el projecte i els canvis fets, arran de les negociacions amb els veïns.

tracking