turisme

Ocupació del 85% per Setmana Santa

Les estacions esperen un final de temporada “espectacular” per les bones condicions de la neu

Ocupació del 91% per Setmana SantaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació mitjana arreu del Principat se situarà prop del 85% durant Setmana Santa, concretament entre dijous i diumenge. Així ho preveu la Unió Hotelera (UHA). El president de l’entitat, Manel Ara, ho va valorar positivament, atès que la pernoctació “està molt equilibrada entre les diferents parròquies del país”. En aquest sentit, el president de l’UHA va assenyalar que “les parròquies altes com Encamp o Canillo fregaran el ple”, mentre que zones com Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella tindran, previsiblement, una ocupació al voltant del 70%.

Segons va manifestar Manel Ara, aquesta diferència en l’ocupació és a causa del perfil dels clients que arriben al país durant aquests dies. “El client ve buscant neu i vol estar més a prop de les pistes”, va afirmar. De fet, Ara va concretar que el perfil dels visitants de Setmana Santa “és més de proximitat”. “Enguany, com aquests dies han caigut en març, venen els de proximitat, però no és un perfil tan familiar com ho és el de l’abril, sinó que es tracta majoritàriament de persones amb ganes d’esquiar”, va precisar.

Quant al preu de les habitacions, Ara va apuntar que calculen que “el preu mitjà de venda sigui més alt que el de les mateixes dates de l’any passat”. Concretament, va manifestar que l’UHA preveu un increment d’un 10% respecte a la Setmana Santa del 2017.

D’altra banda, pel que fa als dominis esquiables, des de Grandvalira van afirmar que esperen un final de temporada “espectacular” per les bones condicions de la neu. A Vallnord, per la seva part, van comentar que encaren amb “optimisme” aquests dies.

tracking