Esquí

Queixa contra el cap dels monitors argentins

L’Associació de monitors d’esquí considera que l’homòloga argentina ha fet “una ingerència a la professió del país”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) presentarà una queixa internacional contra el president de l’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí, Martín Bacer, pel que considera “una ingerència a la professió del país”. La formalització d’aquesta demanda “es farà de manera reglamentària davant l’ISIA”, l’Associació Internacional d’Instructors d’Esquí, segons va anunciar ahir el president de l’AAME, Carles Iriarte, poc abans d’iniciar l’assemblea general ordinària.

Des de l’associació estan molestos amb “les manifestacions que [Bacer] va fer directament als mitjans públics” quan encara no s’ha tancat un nou conveni laboral per als monitors d’esquí, un tema que segons l’AAME no és de la seva potestat. “No serem pas nosaltres els que anirem a Argentina a solucionar els problemes que ells tenen a nivell de la professió”, va destacar Iriarte. “El primer que faríem és posar-nos en contacte amb l’homòloga d’aquest país” i “no saltar i agafar posicionaments més propers a la patronal”, amb referència als contactes que Bacer va mantenir amb Ski Andorra per parlar de la regulació dels monitors d’esquí.

En declaracions al Diari, Bacer va dir que l’AAME “està en el seu dret, però no hem comès cap delicte”. “Tractem de vetllar pels drets dels socis de l’exterior”, va afirmar Bacer, que va insistir en la polèmica del dia festiu obligatori. “En una temporada tan curta no hi pot haver un dia de festa obligatori a la setmana”. En aquest sentit va demanar més “flexibilitat” per distribuir els dies de festa amb l’objectiu que els monitors puguin esprémer al màxim la temporada. Respecte a aquesta qüestió, Iriarte va destacar que “no és el principal problema”, i va posar l’accent en un augment del preu per hora treballada. “Volem un increment del preu de l’hora treballada perquè el poder adquisitiu dels monitors ha fet una davallada”. Tot i les diferències amb Andorra Ski, Iriarte es va mostrar confiat a arribar a un acord per un conveni específic dels esquiadors i va afirmar que “les portes les tenim obertes”. L’assemblea ordinària d’ahir va ratificar l’actual junta i el seu president. Tot i això, l’AAME convocarà una assemblea extraordinària per tal de tancar la resta de punts.

Queixa contra el cap dels monitors argentins

tracking