Andorra Telecom licita l'edifici del The Cloud

Les empreses constructores disposen de dotze setmanes per presentar les seves ofertes

Andorra Telecom licita l'edifici del The CloudANDORRA TELECOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració d’Andorra Telecom va aprovar ahir la licitació de la tercera fase del projecte de construcció de l’edifici The Cloud, situat a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella. Des de l’operadora telefònica van informar en un comunicat que es tracta d’un concurs nacional “restringit a les empreses constructores del país, sigui amb empreses individuals o que concor­rin com a unió temporal d’empreses”. La tercera fase de The Cloud es correspon a la construcció de l’estructura, dels fonaments i de les instal·lacions tècniques de l’edifici. Igualment, van assenyalar que en aquesta etapa s’hi inclou la construcció de la plaça pública i dels entorns en què se situarà The Cloud.

Etiquetes:

Licitació al juliol

Aquesta part, però, “serà finançada pel comú d’Andorra la Vella en virtut el conveni entre les dues parts”, van apuntar. Les empreses constructores interessades a dur a terme les obres disposen ara de dotze setmanes per presentar les seves ofertes al concurs. L’adjudicació, per tant, es farà durant el mes de juliol. Segons van apuntar des d’Andorra Telecom, la licitació s’efectuarà amb la modalitat de claus en mà, que “preveu el lliurament de l’obra a un preu tancat”. D’aquesta manera no podran haver-hi desviaments pressupostaris dels 39 milions d’euros màxims fixats per al total de l’obra. La quarta fase, que preveu els acabats interiors de l’edifici, s’iniciarà al llarg del desenvolupament de la fase tres amb la voluntat que les dues etapes acabin al mateix temps el desembre del 2020.

D’aquesta manera, el calendari que es va fixar en un inici, de moment s’està complint correctament. El mes de febrer, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar al Diari que la licitació de les obres per aixecar The Cloud es farien a finals de març. Així mateix, el titular d’Ordenament Territorial va posar en relleu la intenció d’aconseguir finalitzar la construcció de l’edifici en un termini de trenta mesos.

D’altra banda, des d’Andorra Telecom van voler recordar que l’empresa adjudicatària de l’obra haurà de seguir la certificació internacional Leed Or que preveu “que en totes les fases del projecte se segueixin uns criteris estrictes per garantir la sostenibilitat i el mínim impacte sobre l’entorn i els veïns”.

tracking