política

Neix un grup de crítics amb la manera actual de fer política

La plataforma aplega expolítics i actors representatius de la societat civil

Neix un grup de crítics amb la manera actual de fer políticaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de persones dels sectors polític i econòmic han creat una plataforma de crítics amb la manera actual de fer política. L’agrupació, que es presentarà pròximament al públic, aplega personalitats que han tingut responsabilitats polítiques i també actors representatius de diversos àmbits de la societat civil i de totes les parròquies. L’ex-cònsol major d’Ordino, Josep Duró, membre integrant del col·lectiu, va explicar que es defineixen com “un grup d’opinió” que pensa que “la política del Govern actual no és adequada”.

Duró va remarcar que “estem molt preocupats” per la situació econòmica i per l’acostament a Europa. “No veiem clares certes negociacions que s’estan portant”, va assenyalar, alhora que va apuntar que hi ha “decepció” tant amb DA com amb Liberals. “Molts electors no deuen entendre el que està passant, i aquesta inseguretat política ens ha fet decidir a reunir-nos” per “donar estabilitat i una certa seguretat als nostres ciutadans”, va argumentar l’excònsol.

Respecte al futur que pugui prendre el grup, Duró va indicar que encara és aviat, però va afirmar que “totes les solucions són obertes” i va subratllar que hi ha formacions com UL que també estan descontents amb la gestió política actual. En aquest sentit, va manifestar que “és evident que potser hi hagi un grup polític que s’interessi pel que som”, i va afegir que “nosaltres tenim les portes obertes” i “potser hi pot haver alguna cosa” en un futur. Tot i així, va deixar clar que almenys de moment, “avui per avui”, la intenció de la plataforma és “aportar el nostre saber fer, la nostra experiència i les nostres visions”.

Duró va argumentar que “quan s’escolta al carrer veus que hi ha un descontentament; al carrer, entre els empresaris, al comerç...”. A més, va alertar que “pilars fonamentals per a Andorra” com són la banca, el tabac i el comerç “cada dia tenen més problemes”. “Volem que hi hagi una reflexió sobre el futur del nostre país perquè el camí que s’està dibuixant potser no és l’adequat”, va exposar. D’aquesta manera, va apuntar que si es crea un nou partit polític ha de tenir possibilitats de guanyar tant a nivell nacional com a les parròquies i per tant “ha de donar garanties i seguretat a l’electorat”.

tracking