finances

BancSabadell tanca el 2017 amb un benefici “històric” de 10 milions

Els 10 milions amb els quals va tancar el 2017 és el millor resultat des que va començar a operar

BancSabadell tanca el 2017 amb un benefici “històric” de 10 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BancSabadell d’Andorra va tancar l’exercici de l’any passat amb un 17,93% més de benefici que el 2016. L’entitat, segons va indicar ahir en un comunicat de premsa, va aconseguir el 2017 un total consolidat de 10.039.000 euros, superant així la millor quantitat assolida per BancSabadell d’Andorra des que va començar a operar, l’any 2000. En el mateix comunicat, el banc destaca que és la primera vegada que té un benefici de dos dígits i explica que a aquest “resultat històric” s’hi ha arribat en un entorn de tipus d’interès baixos, poc favorable per al negoci bancari. Ho ha fet, afegeixen, després d’haver continuat incrementant “significativament” les dotacions a provisions per mantenir la solidesa financera de l’entitat.

Formulació dels comptes

BancSabadell d’Andorra, que ahir va formular els comptes de l’exercici 2017 per tal de sotmetre’ls a l’aprovació de la junta general d’accionistes que, previsiblement, serà convocada per al pròxim mes de maig, va tancar l’any amb una ràtio de solvència del 23,63%. Des de l’entitat financera es destaca que aquest nivell de solvència evidencia “la fortalesa” del banc.

El comunicat de premsa asse-nyala també que si aquesta ràtio es calculés amb els nous requeriments de capital que els pròxims anys s’aplicaran a Andorra, i que són més exigents que els de l’actual normativa, superaria el 17% i continuaria “molt per sobre” dels mínims establerts i del que “és habitual” a les entitats bancàries internacionals.

Respecte a la ràtio de liquiditat, que l’entitat mesura segons els criteris del Banc Central Europeu (BCE), era el 31 de desembre de l’any passat del 252,7% i molt superior al nivell estàndard del 100%, assenyala el banc en el comunicat de premsa.

Quant al benefici aconseguit l’any passat, des de l’entitat es destaca que és el més elevat assolit fins ara pel banc i que “és un reflex de la bona evolució de BancSabadell d’Andorra”. Afegeixen que els deu milions de benefici són conseqüència de “la sostenibilitat i rendibilitat” del model de negoci de l’entitat.

El comunicat de premsa de BancSabadell d’Andorra també destaca que l’orientació de l’entitat a oferir “un assessorament professional i un molt bon servei als seus clients” es tradueix en un fort creixement de l’operativa comercial d’aquests i de la seva vinculació amb el banc, per mitjà de productes i serveis amb un alt valor afegit.

Els resultats consolidats de BancSabadell d’Andorra s’han gairebé doblat els darrers deu exercicis. El benefici l’any 2008 va ser de poc més de cinc milions d’euros, superant els sis l’any 2010. El benefici de l’entitat s’ha anat incrementant any rere any fins a assolir el resultat consolidat el passat exercici de la xifra històrica dels deu milions d’euros.

BancSabadell tanca el 2017 amb un benefici “històric” de 10 milions d'euros

tracking