Entitats

Acció Feminista serà associació i s'organitza en comissions de treball

L’entitat ha constituït vuit grups per abordar àrees com la feina, la salut o l’educació

Acció Feminista serà associació i s'organitza en comissions de treballFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista es constituirà finalment com a associació, així ho va confirmar al Diari una de les integrants del grup, Antònia Escoda. El grup va néixer a finals de febrer i va organitzar la primera concentració el 8 de març, amb motiu del Dia de la dona.

Segons va explicar Escoda, totes les integrants del col·lectiu es van reunir de manera assembleària el 15 de març passat per decidir, entre d’altres qüestions, quina forma adquirir com a grup, “encara no hem resolt com escollirem els càrrecs, perquè ens sembla una tendència molt piramidal”. L’activista, però, va assegurar que ja s’han escollit les comissions de treball que tractaran, entre d’altres, els temes que el col·lectiu va recollir en el manifest del 8-M. En total hi ha vuit comissions: salut, qualitat democràtica, educació, economia, laboral, legal, violència de gènere i comunicació.

Segons Escoda, la idea és que cada comissió treballi de manera independent, “volem que cada comissió tingui una representant i que es reuneixin periòdicament”, encara que continuaran mantenint les reunions conjuntes de tot el grup.

L’activista va remarcar que de moment encara no s’han decidit accions concretes, més enllà de possibles actes per al 28 de setembre, dia d’acció global per a l’accés a l’avortament legal i segur, i per al 25 de novembre, Dia mundial contra la violència de gènere. El grup també es planteja fer pròximament un taller de formació sobre feminisme, “per trencar la imatge pejorativa que alguns tenen associat al moviment”, va destacar Escoda.

La integrant del col·lectiu considera que s’ha renovat el moviment, “la cosa es va fer molt grossa i vam veure que havíem de seguir endavant”, i va afegir que es mostra “satisfeta” en veure la quantitat de gent implicada. Actualment una vuitantena de persones integren Acció Feminista, encara que el col·lectiu assegura que “no hi ha res tancat” i tothom qui ho vulgui pot participar, tan sols demanen que els interessats enviïn les seves dades de contacte al correu andorrafeminista@gmail.com.

tracking