Mobilitat

El risc d'allaus se situa a nivell tres arreu del Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Meteorologia va informar que el risc d’allaus se situa a nivell tres a arreu del Principat. El nivell tres és indicatiu que hi pot haver despreniments de neu fresca o recent. Segons alerta el servei, cal tenir precaució. Les nevades del dia d’avui acumularan gruixos de neu fresca de 5 a 10 centímetres, uns gruixos que augmentaran fins a 15 centímetres als massissos del Nord. Aquest fet sumat al fort vent de nord pot provocar despreniments en zones de pendent o inclinació a causa de la lleugeresa de la neu. Segons s’apunta des del Servei Meteorològic aquests despreniments poden ser provocats al pas d’un esquiador o d’un excursionista de muntanya, especialment si circulen fora de pistes, on el mantell nival pot acumular gruixos importants.

Per aquest motiu el cos de bombers va demanar precaució a través de les xarxes socials. Els antiincendis van ressaltar que cal ser cautelosos i coneixedors del medi atès el nivell marcat de risc.

Segon dia consecutiu

El risc d’allau també va ser de nivell tres al llarg del dia d’ahir a causa de l’augment de temperatures, sobretot als vessants sud, on hi havia nombroses plaques formades pel vent de nord dels darrers dies. Per aquest motiu es recomanava evitar els vessants assolellats, on s’esperaven allaus de mida considerable, ja que la quantitat de neu sense transformar en superfície era abundant.

tracking