Salut

Nova guia per informar dels al·lèrgens als consumidors

El document vol facilitar l’aplicació de la nova normativa als establiments

Nova guia per informar dels al·lèrgens als consumidorsGOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha editat una guia d’al·lèrgens per a aliments no envasats. El document pretén facilitar el compliment del Reglament relatiu a la informació alimentària lliurada als consumidors, aprovada el gener del 2017, i que tots els establiments han de tenir en funcionament l’1 de gener del 2019. La iniciativa, presentada pel secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, i el tècnic de l’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals, es dirigeix sobretot als establiments de comerç al detall d’alimentació i del sector de la restauració.

Tal com va explicar Casals, l’objectiu de la guia és “divulgar de manera plena” la informació relativa a la normativa dels aliments no envasats així com facilitar eines i mètodes de suport per a la seva aplicació. El tècnic va recordar que s’oferirà un curs de formació als treballadors dels establiments a la Cambra de Comerç. La guia inclou recomanacions sobre com informar els consumidors dels al·lèrgens a través de material, com per exemple graelles, amb el conjunt d’elements al·lèrgens. El document també estarà disponible per a tots els usuaris a través del portal www.salut.ad.

Per la seva banda, la presidenta de l’associació Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, va expressar que aquests canvis són una “evolució natural”, ja que els clients “cada cop exigeixen més”. El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Manel Ara, també va valorar positivament la normativa, “és una adequació a la normativa europea”, i va confirmar que al llarg del dia d’ahir l’UHA va enviar a tots els seus associats el catàleg.

tracking