trànsit

La policia inicia una campanya de control d'alcohol i drogues

La iniciativa començarà dissabte 24 de març i s’allargarà fins al 7 d’abril

La policia inicia una campanya de control d'alcohol i droguesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha iniciat una campa-nya per lluitar contra la conducció sota els efectes de les drogues i l’alcohol. S’iniciarà el pròxim dissabte 24 de març, coincidint amb l’inici de les vacances de Setmana Santa, i finalitzarà el dissabte 7 d’abril. Tal com van apuntar les forces de l’ordre a través d’un comunicat, l’objectiu de la iniciativa és reduir la sinistralitat a les carreteres i sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues a través dels controls preventius que es duran a terme.

La policia recorda que les sancions administratives són, per a la taxa d’alcoholèmia, a partir dels 0,2 grams per litre de sang (g/l) en conductors professionals, i de 0,5 g/l per a la resta de conductors, amb suspensions del carnet de conduir d’entre un i tres mesos i sancions econòmiques. D’altra banda, es detindrà aquells conductors professionals amb una taxa d’alcoholèmia superior als 0,5 g/l i els no professionals que donin 0,8 g/l. Tanmateix tindran sancions penals els conductors que en haver pres alcohol o consumit drogues poden crear un perill concret per a la circulació.

Sancions penals

Els conductors professionals poden tenir penes de presó de fins a dos anys i la retirada del permís de circulació fins a quatre anys. Els conductors no professionals poden tenir una pena de presó de fins a un any i la retirada del carnet durant tres. La policia va destacar que negar-se a fer un control pot suposar la retirada del carnet de conduir fins a tres anys per als conductors no professionals i fins als quatre en el cas dels professionals.

tracking