societat

Dos sotsoficials de bombers fan un viatge solidari a Colòmbia

Van impartir classes de formació i hi van portar material tècnic

Dos sotsoficials de bombers fan un viatge solidari a ColòmbiaBOMBERS D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos sotsoficials del cos de bombers van viatjar a Colòmbia entre el 26 de febrer i el 5 de març per portar material tècnic i formar grups de bombers voluntaris de la zona d’Antioquía, a Colòmbia. L’expedició es va realitzar de manera conjunta amb el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins el projecte solidari Bombers per Colòmbia. Segons Pere Latorre, un dels dos sotsoficials d’Andorra que van participar en l’expedició, el col·lectiu del Principat ha col·laborat amb l’aportació de vuit palets de material. “Es tracta d’equips operatius que havien quedat desfasats per renovació de material”, per exemple equips d’excarceració, d’extracció d’aigua i un hospital de campanya.

L’expedició la van integrar vuit persones, entre les quals hi havia el cap de la regió d’emergències metropolitana sud, Joan Rovira, i la responsable del magatzem central dels bombers de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Nebot. El cos antiincendis d’Andorra col·labora en el projecte des de l’any 2014. Latorre va assenyalar que la realitat dels bombers del país sud-americà dista molt de la que hi ha aquí: “Els falten molts recursos però la gent a qui fem la formació hi posa molta voluntat.”

El sotsoficial del cos antiincendis va explicar que quan van arribar a Colòmbia la delegació de bombers va fer un acte de presentació a la ciutat d’Entrerríos de tot el material lliurat, al qual també van assistir representants del govern colombià. El material donat pel cos de la Generalitat consisteix en un centenar de botes forestals i un miler d’equipaments de protecció individual. Tal com va apuntar Latorre, tot el material es va enviar per via marítima al juny, però fins al mes de febrer no es va poder repartir. Segons va informar la Generalitat de Catalunya, els equips donats al cos de bombers porten un logotip amb el nom de la iniciativa solidària.

Finalment, el bomber va valorar positivament l’experiència i l’estada al país: “Per mi és una oportunitat per prestar un servei a la comunitat colombiana, que ho necessita.”

tracking