x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Funció Pública

El 23% de treballadors de l'administració secunda la segona jornada de vaga

El Govern ha informat que 480 funcionaris estan seguint l'aturada laboral avui, dels quals 339 són docents i 51 col·laboradors educatius

Els funcionaris s'adrecen als treballadors del sector privat

Els treballadors públics han cridat a les portes de dos grans magatzems que la reclamació també la fan pel sector privat

Fernando Galindo

Segona jornada de vaga dels funcionaris

Concentració davant de Govern

Treballadors públics concentrats a la plaça Coprínceps

Marxa dels funcionaris en vaga des d'Escaldes a la Batllia

Treballadors públics concentrats a la plaça Coprínceps

Fernando Galindo
Actualitzada 16/03/2018 a les 18:41
La segona jornada de vaga està sent seguida per un 23% d'empleats públics que representa que hi ha 480 funcionaris que no han anat a treballar, segons les dades facilitades des del Govern. El seguiment està sent mínim en el cos general, on hi ha 90 treballadors afegits a l'aturada laboral, i és molt més destacada en educació, ja que hi ha 339 docents i 51 col·laboradors educatius fent vaga.
Des de l'executiu s'assenyala que "no s'ha registrat cap incidència" avui divendres i "s'han pogut cobrir els serveis de l'administració a la ciutadania i tots els centres escolars han obert les seves portes". El Govern assegura que s'han cobert els serveis mínims en educació i que el seguiment ha estat del 43% "molt variable" segons els serveis del ministeri i el centre educatiu. I es puntualitza que en algunes escoles no hi ha hagut cap seguiment i en d'altres ha estat del 79%, com és el cas del centre de maternal i primera ensenyança d'Andorra la Vella. L'assistència ha oscil·lat entre el 64% en maternal fins al 0% dels alumnes de batxillerat.

Els funcionaris han començat la segona jornada de vaga amb una concentració a la plaça Coprínceps i un recorregut per l'avinguda Carlemany. Els treballadors públics que protesten per la reforma de la llei de Funció Pública es dirigiran per l'avinguda Meritxell fins al comú de la capital i després a la Batllia, ja que han anunciat que interposaran una demanda per vulneració de drets. La xifra de concentrats en aquest segon dia de mobilitzacions és similar a la d'ahir.
La protesta dels empleats públics també s'està fent notar a la duana del riu Runer on els agents aturen als vehicles puntualment i demanen als conductors si tenen alguna cosa a declarar. La vaga de zel està provocant cues d'entrada al Principat.
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts