La fiscalia vol 4 anys de presó per a Cabot

La fiscalia recorre contra la sentència de Corts i vol que la pena de presó sigui de 4 anys

La fiscalia vol 4 anys de presó per a CabotXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Cabot, condemnat a un any de presó condicional per l’afer dels correus electrònics andor­ra.ad, va assegurar ahir al final de la vista celebrada a la sala penal del Tribunal Superior que tornaria a portar a l’Agència de Protecció de Dades (APDA) l’arxiu amb els mots clau i les contrasenyes de 15.995 e-mails com va fer fa poc més de 12 anys. Ho va dir després d’assegurar que és innocent tant del delicte d’intercepció de telecomunicacions per vulnerar la intimitat d’un altre sense el seu consentiment, pel qual va ser condemnat a un any de presó condicional pel Tribunal de Corts, com dels de creació de fitxer clandestí sense autorització i de creació de document fals, dels quals va ser absolt en primera instància. “No soc tan ruc com diu el senyor fiscal. Un atracador d’un banc no anirà al director del banc a denunciar l’atracament”, va dir, per afegir que “el que vaig fer ho tornaria a fer”.

Etiquetes:

Les paraules de Cabot van servir per tancar la vista en què es va veure el recurs presentat per la fiscalia contra la sentència en primera instància dictada el 29 de desembre de l’any passat. El ministeri públic vol que el Superior esmeni la sentència de Corts i que el condemni pels tres delictes que li imputa a quatre anys de presó, part condicional. El ministeri públic qualifica la part no ferma de la pena de privació de llibertat al pagament en quatre anys de diverses indemnitzacions per un valor de 95.000 euros.

En primera instància no es va dictar cap tipus d’indemnització i com ja va passar al judici a Corts, la fiscalia va demanar el pagament de 15.000 euros a l’exdirector de l’antiga STA, Xavier Palacios, per perjudici moral, ja que va ser cessat després de la filtració, segons la fiscalia, per part de Cabot, dels 15.995 correus electrònics amb l’adreça andor­ra.ad. Com que considera provat que ho va fer per desprestigiar el Govern i la parapública demana 15.000 euros per a cadascun d’ells, també per perjudici moral. Per últim, reclama el pagament de 50.000 euros a Andorra Telecom per la inversió que va haver de fer l’STA per millorar els sistemes de control i per canviar en 48 hores les adreces i contrasenyes dels correus electrònics filtrats.

Creació de Cabot

La fiscalia, tot i que desconeix com va aconseguir la llista, té clar que Cabot va crear un nou arxiu amb els correus electrònics andorra.ad que va presentar el 2005 davant l’APDA. També que va entrar de manera il·legal a l’ordinador d’un treballador de l’STA per aportar una captura de pantalla que justifiqués que havia trobat el fitxer amb la llista quan estava descarregant altres arxius mitjançant el programa d’intercanvi P2P e-Mule.

La defensa, malgrat que no ha recorregut contra la sentència de Corts que condemna el seu client a un any condicional, va clamar per la seva innocència. Va insistir que la fiscalia no ha provat la culpabilitat de Cabot i va demanar la desestimació del recurs.

tracking