treball

Marxa d'empleats del Punt de Trobada per reclamar la rotonda

El ministre d’Ordenament Territorial afirma que l’any que ve s’inclourà en el pressupost la construcció de la rotonda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 300 treballadors del centre comercial E.Leclerc Punt de Trobada van marxar ahir de manera pacífica des de la seu del centre, a Sant Julià, fins a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. Els empleats es van concentrar el dia de la Constitució per reivindicar la construcció d’una rotonda davant del centre comercial que faciliti l’arribada al lloc de treball a aquelles persones que es desplacen amb vehicles particulars i una parada d’autobusos que escurci els dos quilòmetres de distància que han de recórrer els treballadors que utilitzen el transport públic per arribar fins a la feina. La marxa es va iniciar a les onze del matí i els participants van avançar per la CG-1 en sentit nord gràcies al carril esquerre que van habilitar els serveis de circulació d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Tanmateix, un dispositiu policial va encapçalar i tancar la marxa per garantir la seguretat dels treballadors.

Pels volts de la una del migdia, i després d’haver caminat més de vuit quilòmetres, la marxa va arribar a la plaça del Poble amb els crits de “volem una rotonda!” i “autobús, igualtat i rotonda!”. Tres portaveus dels assalariats van llegir un manifest en català, castellà i portuguès per reclamar a l’executiu la construcció d’una infraestructura que faciliti l’accés al centre comercial, i van assegurar que “no demanem res al Govern que no donaria a qualsevol altre”. El col·lectiu hi va afegir que vol una parada d’autobusos més a prop del Punt de trobada, “tots tenim dret a poder accedir al nostre lloc de treball”. Una de les portaveus de la plantilla, Beni Torres, va declarar en acabar els parlaments que no tenir un accés fàcil al centre comercial perjudica les vendes, “per a nosaltres és un problema perquè això posa en perill els nostres llocs de treball”. La marxa va comptar amb el suport del secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, i del cercle de Podem del Principat.

D’altra banda, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Tor­res, va declarar durant l’acte de celebració de la Constitució que divendres passat es van reunir amb els treballadors i els va comunicar que “aquest any farem el projecte i l’any que ve l’inclourem en el pressupost per fer la rotonda”. Finalment, el ministre va dir que preveu que en el termini de dos anys estigui acabada.

Pendents del litigi

Els treballadors del centre també van manifestar la preocupació pel litigi que manté la família Cachafeiro, ja que la Batllia els va condemnar a deixar l’edifici, una decisió que està recorreguda. En aquest sentit, Beni Torres va explicar que estan preocupats, “som 432 persones que treballem al Punt de Trobada i que podem perdre la feina”, un fet que, segons Torres, podria generar un conflicte social.

Marxa de 300 empleats del Punt de Trobada

Marxa de 300 empleats del Punt de Trobada

tracking