justícia

El TS avala l'expulsió de Prados de la policia

El Superior tomba el recurs contra la decisió del Govern d’expulsar-lo del cos de policia

El TS avala l'expulsió de Prados de la policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expolicia Jordi Prados no serà readmès al cos ni tampoc reubicat en un altre lloc de l’administració. Així ho ha decidit la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia en desestimar el recurs presentat per Prados contra una sentència de la Batllia que tampoc li va donar la raó. L’exagent, condemnat a quatre anys de suspensió per revelació de secrets, va recórrer contra l’expulsió del cos dictada pel Govern el febrer del 2016 després que l’executiu rebutgés la demanda administrativa presentada contra aquesta decisió. La sentència del Superior avala la de la Batllia i la decisió del Govern d’expulsar del cos el policia condemnat per facilitar a amics seus dades sensibles de 22 expedients policials.

Al recurs, l’advocat de Prados demanava que li abonessin les retribucions que va deixar de percebre des del 22 de novembre del 2010 fins al 8 d’agost del 2012, període en què havia estat suspès de funcions. També reclamava l’anul·lació de l’expulsió del cos dictada pel Govern en considerar que es podria plantejar un procés incidental d’inconstitucionalitat, ja que supera els límits temporals de la pena dictada pels tribunals.

El lletrat demanava que l’exagent no perdés la condició de funcionari de policia i ho feia en considerar que hi havia un vici formal en la decisió del Govern que un cop coneguda la sentència penal va decidir arxivar primer l’expedient disciplinari obert i després expulsar-lo del cos arran dels quatre anys de suspensió. En cas que el Superior el considerés expulsat del cos volia que se’l reubiqués en un altre lloc de l’administració.

A la sentència, el Superior considera que Prados no té dret a rebre els salaris perquè el seu dret a reclamar-los havia prescrit en fer-ho una vegada va ser expulsat del cos i no abans. Considera que tampoc no es pot invocar un incident d’inconstitucionalitat, ja que malgrat haver estat expulsat del cos, un cop passin els quatre anys d’inhabilitació pot presentar-se de nou a un futur concurs d’agents de policia.

Respecte al vici formal al·legat per Prados, el tribunal admet que hauria estat formalment més cor­recte expulsar primer del cos l’expolicia i després tancar l’expedient, però no ho considera tan greu per anul·lar aquest acte. Expulsat del cos, el Superior indica que “evidentment” no pot prosperar la petició de ser reubicat en un altre lloc perquè va perdre la condició de funcionari.

tracking