política

El Govern titlla d'electoralista la querella del PS per irregularitats al SAAS

Jordi Cinca defensa que l’executiu ja va tenir la iniciativa pròpia de presentar la documentació

El Govern titlla d'electoralista la querella del PS per irregularitats al SAASSFG

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern va titllar ahir d’electoralista la querella que va presentar dilluns el PS perquè la Batllia investigui presumptes irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes al SAAS. El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, va considerar “sospitós” que aquesta demanda es presenti ara i la va relacionar “amb el calendari polític i electoral, no pas amb la voluntat d’aclarir res”. El ministre va dubtar que la querella pugui tirar endavant per la manera com s’ha presentat. “Normalment no porta enlloc fer acusacions o declaracions d’aquesta imprecisió”, va etzibar el ministre.

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Cinca va assegurar que va ser el mateix Govern el que va “tenir la iniciativa” fa un any i mig d’adreçar tota la informació necessària a la fiscalia davant de les possibles irregularitats detectades. “Quan ha calgut concretar ja ho ha fet el Govern”, va afirmar el titular de Finances, que alhora va recordar que el mateix executiu ha pres mesures per corregir situacions per tal que no es repeteixin. “El Govern pren mesures per anar corregint els aspectes que aquests informes del Tribunal de Comptes posen en relleu”, va dir Cinca, que va criticar el PS per fer una acusació “sense concretar-la” i “contra una persona desconeguda”.

Preguntat per l’estat en què es troba actualment l’aportació de la documentació que es va fer l’any 2016, el portaveu del Govern va dir que no li correspon a l’executiu fer-ho i que recau en el ministeri fiscal i la Batllia “revelar qualsevol qüestió”. Cinca va recordar que les aprovacions del mateix Tribunal de Comptes han permès “constatar” que les incidències al SAAS “s’han anat reduint”, i va defensar que cada any s’han aplicat modificacions o canvis en els procediments.

D’altra banda, Jordi Cinca va etzibar que davant de les sospites de possibles irregularitats no els cal el PS per “abordar-les”.

Els tres consellers socialdemòcrates van anunciar dilluns la presentació de la querella contra persona desconeguda per les irregularitats en la gestió de l’hospital arran dels presumptes incompliments del SAAS a les lleis de la Funció Pública i de contractació pública durant els anys 2013, 2014 i 2015. Els parlamentaris van lamentar que un any i mig després de la presentació de la documentació a la fiscalia no hi hagi hagut notícies del cas.

TALLS DE GAS SI LES INSTAL·LACIONS NO SÓN PROU SEGURES

A partir d’ara es podrà tallar el subministrament de gas als edificis en cas que les instal·lacions no compleixin les normatives de seguretat. El nou reglament d’emmagatzematge, subministrament, distribució i ús de gasos combustibles preveu que aquesta mesura s’apliqui en cas que no es puguin efectuar les revisions o inspeccions mínimes dels dipòsits o les canonades. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, que ahir va presentar el nou text aprovat pel Govern al costat de Jordi Cinca, va explicar que la seguretat està “garantida” perquè les comunitats de propietaris tenen l’obligació de verificar i comprovar que les instal·lacions estiguin en bon estat.

tracking