detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La droga, va dir en el judici a Corts un dels dos homes acusats i després condemnats per cessió de cocaïna, la compraven per motius lúdics. Normalment a Catalunya, per consumir-la a l’apartament d’un dels dos a Castelldefels. Les sortides estaven molt ben planejades: compraven la cocaïna, anaven a veure un partit del Barça o un concert, després sopaven i acabaven la nit en un local de prostitució. La fiscalia no va posar en dubte que la droga era un element més de la diversió del cap de setmana dels processats. El que sí que va negar és que tota la cocaïna que compraven fos per consumir-la. Una part era per vendre-la. I és per això que els va seure a la banqueta dels acusats, amb un tercer processat jutjat en rebel·lia, acusats de pertànyer a una xarxa de venda de drogues. Eren per a la policia els principals implicats en l’operació Or, que el 2010 va acabar amb la detenció d’una vintena de persones, amb el comís d’una minsa quantitat de droga i amb uns arrestos basats només en escoltes telefòniques.

Etiquetes:

Corts ha sentenciat qui la fiscalia considerava el cap de la xarxa a dos anys i mig de presó, ferm el temps que va passar internat a la Comella de manera preventiva, per un delicte major d’introducció de cocaïna, part de la qual destinada a la venda. Al segon dels acusats l’ha penat amb 12 mesos de presó condicional per un delicte major de cessió de droga. Els magistrats també han condemnat, en aquests cas a tres anys de presó condicional, un exresident francès al qual s’acusava de vendre cocaïna a la pizzeria que regentava.

Dues dones, a les quals la fiscalia va treure l’acusació de cedir cocaïna durant la vista celebrada a Corts, han quedat absoltes pel tribunal.

tracking