política

Querella del PS per les irregularitats al SAAS

El partit actua després d’un any i mig sense saber si l’afer s’està investigant

Querella del PS per les irregularitats al SAASPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS ha presentat una querella contra persona desconeguda a la Batllia perquè investigui les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes al SAAS durant els anys 2013, 2014 i 2015. La primera secretària del partit, Susanna Vela, i els tres consellers generals, Rosa Gili, Gerard Alís i Pere López, van comparèixer ahir en roda de premsa per anunciar la decisió d’emprendre accions. “Un any i mig després no tenim notícies de la fiscalia ni s’han buscat responsabilitats a persones encara amb poder en l’àmbit sanitari”, segons va destacar Vela en referència a totes les disfuncions que el Govern va portar a la fiscalia després de les denúncies públiques del PS perquè el ministeri públic investigués l’afer. Vela va assegurar que aquell era “un comportament inacceptable que posava en perill el sistema sanitari públic”.

El conseller Gerard Alís va explicar que la querella recull els incompliments de la Llei de la Funció Pública i de contractació pública que va portar el PS a denunciar “una trama de corrupció, una mala gestió i malversació” el juliol del 2016 en la gestió del SAAS. No obstant això, el parlamentari va assegurar ahir que “aquestes presumptes il·legalitats anirien més enllà dels incompliments legals i constituirien una manera de fer que podria ser delictiva”. “Creiem que s’ha d’anar fins al final”, va reblar, destacant que mentre que fins ara no s’ha tingut cap informació de la situació del cas a la fiscalia ara s’haurà d’informar el PS del curs que segueixi la querella. En aquest sentit, si s’han realitzat diligències la querella s’hi sumarà i si no s’obrirà una causa judicial. En la línia de la trama de corrupció, Alís va parlar ahir de “tot un modus operandi d’incompliments constants de la llei”.

De la seva banda, Gili va fer un repàs de les actuacions de denúncia realitzades pel PS d’ençà del 2016 arran de l’informe del Tribunal de Comptes i va recordar com l’octubre del 2016 el Govern va obrir un expedient administratiu contra càrrecs del SAAS i va demanar uns informes que parlaven de possibles responsabiltiats penals i irregularitats administratives. En aquest context, va lamentar que no se sàpiga si s’està investigant o no l’afer. També López va denunciar la “inacció dels estaments polítics” i va afirmar que “en un altre país els estaments polítics i judicials haurien actuat”. És per això que va defensar que “seria un error criticar el PS perquè judicialitza la política. No ens podíem quedar a mig camí i s’havia de tancar el cercle”. Gili va remarcar que serà la Batllia qui haurà d’aprofundir en el cas buscant proves i buscant els possibles responsables de les diferents irregularitats, i va criticar que “la gestió de DA és lluny de ser la que hauria de ser”.

tracking