Reportatge

Fugida sobre gel

Les carreteres gelades entre Andorra i l’Hospitalet van ser diumenge l’escenari de l’intent de fugida d’un contrabandista.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fugida sobre gel no és la nova disciplina olímpica que ha triomfat als Jocs de Pyeongchang. Fugida sobre gel és la que va protagonitzar diumenge passat un home de nacionalitat siriana per la carretera que uneix la duana del Baladrà i l’Hospitalet escapant de les autoritats franceses que el van ordenar aturar-se un cop creuat el punt fronterer. L’home va fer cas omís i va decidir tirar pel dret. La raó: el botí de 160 cartrons de cigarrets de contraban comprats minuts abans a Andorra. És el que van trobar els duaners francesos dins del turisme un cop els gendarmes de l’Arieja van aconseguir aturar el vehicle i detenir el petit delinqüent. Abans, l’home havia iniciat una cursa a alta velocitat per les carreteres gelades fent avançaments sense visibilitat i, fins i tot envaint el carril contrari en els trams de doble sentit que hi ha a la carretera un cop superada la localitat d’Hospitalet i ja camí de la ciutat occitana de Tolosa.

El sirià, amb una condemna de sis mesos de presó condicional dictada pel tribunal de Foix l’any 2015 per un delicte de contraban, ja ha estat sentenciat pels fets protagonitzats diumenge passat. Haurà de fer front a una condemna de deu mesos de presó ferma i al pagament d’una multa de 16.000 euros per haver posat en perill la seguretat del trànsit i per contraban de tabac. Per evitar la condemna no li ha servit de res la història que va explicar als agents que el van detenir. L’home va indicar que no viatjava sol en el vehicle ni quan va arribar al Pas de la Casa ni quan va marxar de la localitat encampadana. Un segon home, va dir, el va ordenar que no s’aturés quan els duaners de l’Estat veí del nord el van intentar interceptat. També va explicar que no sabia quina càrrega hi havia al maleter del vehicle que conduïa i que sens dubte havia estat el suposat company de viatge el que havia col·locat el tabac de contraban dins del turisme. Poc abans de ser controlat pels agents de l’ordre francès havia fet obligat una petita aturada per permetre la fugida de l’acompanyant.

tracking