Justícia

Detecten moviments del 'cas 3%' a Andorra

Detecten moviments del 'cas 3%' a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil ha detectat moviments bancaris sospitosos de blanqueig de capitals i operacions “fiscalment opaques” en els comptes d’Andorra de quatre dels empresaris investigats pel presumpte pagament de comissions a CDC en l’anomenat cas del 3%. L’informe es basa en els resultats de la comissió rogatòria que el jutge del Vendrell (Tarragona) que investigava el cas del 3%, ara en mans de l’Audiència Nacional, va enviar a Andorra per recollir informació sobre els moviments de comptes dels empresaris investigats Jordi Sumarroca, Jordi Soler, Sergio Lerma i Xavier Tauler i la seva possible relació amb CDC.

En el seu informe, la guàrdia civil adverteix que l’anàlisi dels formularis d’obertura i dels moviments bancaris no ha permès esbrinar “l’origen dels fons” que van utilitzar els empresaris investigats per obrir els seus comptes personals. Els moviments dels comptes andorrans permeten establir el “coneixement i voluntat” dels empresaris d’utilitzar “jurisdiccions estrangeres d’escassa o nul·la tributació”.

Aquests moviments revelen també “operacions que reuneixen tots els requisits per a romandre opaques fiscalment”, per la utilització de comptes per a no residents a Andorra, Suïssa i Panamà, la contractació de fons d’inversió domiciliats a Illes Verges Britàniques i inversions en altres països, com Perú.

Per a la guàrdia civil, aquesta operativa “llança una sèrie d’elements que permeten sospitar que s’usava per al blanqueig”.

tracking