reportatge

Futurs polítics

Una trentena d’adolescents de centres de segona ensenyança van participar ahir a les comissions per preparar el 16è Consell de joves, que se celebrarà el 7 de març vinent.

Futurs políticsEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ls adolescents del Principat van fer ahir de polítics per un dia. Una trentena d’alumnes de diverses escoles de segona ense­nyança van participar en les comissions prèvies al 16è Consell General dels joves, que tindrà lloc el 7 de març vinent. En una de les reunions es va analitzar la proposta de llei de modificació de la Constitució per poder tenir més d’una nacionalitat i permetre votar en el país de residència efectiva. Entre d’altres mesures, també es va proposar que s’actualitzi el pla nacional de drogodependència i es van fer aportacions per a la igualtat entre homes i dones.

La lectura dels textos i el debat, que no seran vinculants, es faran d’aquí a dues setmanes a l’hemicicle i hauran de ser debatuts entre els joves, que s’asseuran durant unes hores a les cadires dels consellers generals. Per a alguns dels participants, la jornada d’ahir va servir per constatar que voldrien dedicar-se a la política en un futur. És el cas del Biel i la Laura, que en van sortir molt satisfets. “Ens han donat l’oportunitat de veure com funciona la política”, va explicar la Laura en acabar la sessió. Ella vol treballar d’advocada però alhora vol estudiar ciències polítiques. “Andorra té una política propera i està a les nostres mans”, va afirmar el Biel. El Toni, l’Unai i el Daniel també van sortir satisfets després d’un matí intens. “Em diuen que tinc fusta per ser polític però mai se sap. No ho descarto”, va assegurar el Toni, en ser preguntat per un hipotètic futur com a representant. Tampoc ho descarta el Daniel. L’Unai va destacar que el funcionament de la política “és més complex” del que es pensava. El conseller general del PS Pere López va destacar “les ganes de participar dels joves”. “N’he vist uns quants que tenen fusta i que tenen ganes de ser polítics en un futur”, va afirmar López.

tracking