turisme

L'hospitalitat centrarà el Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya

Camp afirma que el sector ha d’optar per fomentar la qualitat sense perdre competitivitat

L'hospitalitat centrarà el Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanyaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició del Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya, que tindrà lloc al Principat del 21 al 23 de març, se centrarà en el paper de l’hospitalitat a les destinacions de muntanya. Segons van informar des de Govern, l’esdeveniment, que té una periodicitat biennal i compleix enguany el vintè aniversari, reunirà un ampli ventall de professionals del turisme, des dels empresaris del sector dels allotjaments fins als responsables de la gestió d’una destinació turística de muntanya. Per això, a la cimera també es tractaran temes com ara el reposicionament dels allotjaments, l’impacte de les noves plataformes de serveis turístics o la intel·ligència artificial.

En l’acte de presentació del Congrés, que es va celebrar ahir a Madrid, el titular de Turisme, Francesc Camp, va destacar l’evolució de les polítiques en el sector turístic a Andorra al llarg dels últims 20 anys. El ministre va explicar que després d’anys treballant pel creixement del sector, ara cal optar per estratègies centrades en la qualitat, amb una gestió més sostenible sense perdre competitivitat. En aquest sentit, el secretari general de l’Organització Mundial de Turisme, Zurab Pololikashvili, va remarcar la importància del turisme al Principat, tot recordant els més de vuit milions de visitants que va rebre el país l’any passat. Per la seva part, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va destacar els atractius culturals, naturals i comercials que la par­ròquia ofereix als seus visitants.

Durant l’acte de presentació de l’esdeveniment també es va donar a conèixer el programa definitu del Congrés, que s’estructurarà en sis taules rodones al Centre de Congressos de la capital els dies 21 i 22 de març, en què intervendran més d’una trentena de ponents internacionals i també andorrans. El 23 de març es farà una jornada tècnica que inclourà una visita als espais d’innovació d’Actua a Caldea.

tracking