reportatge

Entrenaments de fins a 18 hores al dia per al 'League of Legends'

Fins a divuit hores al dia van dedicar a entrenar-se els joves que van participar ahir al torneig de ‘League of Legends’, un videojoc que compta amb equips professionals arreu del món.

Entrenaments de fins a 18 hores al dia per al 'League of Legends'Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

He arribat a jugar fins a divuit hores al dia durant molt de temps per preparar-me per al torneig”, va assegurar Òscar Garrido. El motiu, ser el millor en el videojoc d’ordinador en temps real més popular del món, el League of Legends (LoL). Al seu costat, l’Almo, “Héctor Alcázar a la vida real”, va afirmar que actualment només juga entre sis i vuit hores, tot just després de baixar de l’escenari del Saló del videojoc on ahir es va jugar el torneig andorrà de LoL. “Abans de venir a aquesta competició hem analitzat com juguen tots els equips, per conèixer les seves debilitats i els seus punts forts, i així poder-nos moure millor pel mapa”, va comentar Brian Rodrigues.

El seu equip, Last Dreamers, estava format per cinc membres, com la resta dels vuit conjunts del torneig, que entrenen cada dia per ser els millors en un videojoc que Garrido, dels Old School, qualifica “de moltíssima estratègia”. “Això és més que un joc. Quan arribo a casa cansat del treball i dels estudis allò que faig primer és seure davant l’ordinador i jugar en línia amb els meus amics, que són a casa seva amb els seus ordinadors”, va afirmar, envoltat de joves que estaven mirant la semifinal del torneig en una pantalla gegant situada sobre l’escenari on els equips estaven jugant. Al seu costat, l’Issam va reconèixer que no s’hi va apuntar perquè encara no té el nivell suficient, tot i que va anar al saló per veure com jugaven els “més bons”. En aquest sentit, Jesús Iglésias, l’encarregat de controlar el bon funcionament de la competició, va apuntar que els participants “tenen un nivell bastant alt”, ara bé, va assenyalar que a Andorra encara no hi ha professionals d’un videojoc que “té més espectadors en la seva final mundial –uns 300 milions el 2016– que la Super Bowl”. De fet, “hi ha nois que es guanyen la vida jugant al LoL a països com Corea del Sud o fins i tot Espa­nya, on omplim pavellons sencers de persones que volen veure en directe els tornejos dels professionals d’aquest videojoc”, va afirmar Iglésias. És el cas de l’Almo, que va explicar que va guanyar diners, “no tants com per viure”, durant un any per jugar en un equip de la segona divisó espanyola, on tenia un entrenador i un analista amb qui repassaven totes les partides.

Entrenaments de fins a 18 hores al dia per al 'League of Legends'

tracking