L'or que va provocar quatre assassinats no s'ha trobat a Andorra

Els pares i els dos fills de la família Troadec van ser morts per un familiar en pensar que s’havien quedat i amagat a Andorra l’or que l’avi havia trobat

L'or que va provocar quatre assassinats no s'ha trobat a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recerca a Andorra de l’or que suposadament la família Troadec havia amagat en una entitat del Principat perquè els seus parents quedessin al marge ha resultat infructuosa. L’or no es troba a Andorra i la policia francesa cada cop té més dubtes de la veracitat de la història dels lingots amagats que va provocar l’assassinat dels quatre membres de la família Troadec. Pascal i Brigitte Troadec, de 49 anys tots dos, i els seus fills Sébastien (21) i Charlotte (18) no han tingut cap contacte amb ningú des del 17 de febrer del 2017 i no responen a cap telèfon. La mare de Brigitte alertarà una altra germana perquè no els pot localitzar. Pascal tampoc ha anat a la feina. La desaparició és un misteri que dura fins al 5 de març, quan Hubert Caouissin, de 46 anys i casat amb la germana de Pascal, confessa a la policia judicial que ha assassinat els quatre. Els va matar al domicili i posteriorment els va desmembrar i cremar dins d’una caldera. Finalment va dispersar les restes en les 32 hectàrees de terra que la seva dona té a Pont-de-Buis (Finistère).

Etiquetes:

Hubert explica que va entrar de nit al domicili i els va matar un a un amb una palanca. Justifica l’assassinat perquè considerava els seus cunyats una “parella malèfica” que havia privat la seva dona, Lydie (germana de Pascal) de la seva part d’una herència de lingots d’or. Lydie havia convençut Hubert que Pascal s’havia quedat un tresor que el pare dels dos, Pierre Troadec, hauria trobat el 2006.

Llegenda familiar

La llegenda familiar indica que Pierre hauria descobert l’or en els treballs de remodelació d’un immoble que tenia a Brest. Teòricament els lingots pertanyien a un estoc perdut pel Banc de França el 1940 en l’escenari de la Segona Guerra Mundial. Els lingots s’haurien amagat en una paret d’un habitatge i s’hi haurien passat 46 anys, fins que Pierre Troadec els hauria descobert. El patriarca hauria guardat l’or en un garatge i va explicar la història a la dona i els fills, però mai ningú va veure ni un sol lingot. La llegenda té com a base que el Banc de França hauria perdut or a Brest als anys quaranta.

El 2009 Pierre Troadec mor d’un càncer de còlon. La seva dona Renée sospita que al llit de mort Pierre ha explicat al seu fill on estaven els lingots i que mesos després de la defunció els va robar. Un element important de sospita és que la família de Pascal agafa l’hàbit de viatjar a Perpinyà, a tocar de la carretera que va fins a Andorra. Com que la mare i la germana de Pascal consideren que aquests viatges no tenen cap sentit conclouen que estan relacionats amb l’or. S’imaginen que van a Andorra cíclicament a treure part dels diners dels lingots.

La mare i la germana de Pascal comencen a dubtar del seu suposat tren de vida. El marit de Lydie, que posteriorment matarà els quatre membres de la família, comparteix plenament la teoria de l’or robat i amagat a Andorra. S’apunta les matrícules dels cotxes nous que han comprat els seus cunyats (en realitat són de segona mà) per trametre la informació a la Hisenda francesa i que els inspeccionin. Hubert guarda les postals que els seus nebots Charlotte i Sébastien envien a l’àvia des de diferents llocs d’Europa. El triangle entre Hubert, la seva dona Lydie i la seva sogra Renée sap que Pascal guanya 1.300 euros al mes i Brigitte 2.200 i han conclòs definitivament que el ritme de vida que porten només pot ser conseqüència de l’or que han amagat i que utilitzen de mica en mica per no cridar l’atenció.

El càncer de Lydie

Hubert i Lydie s’havien separat, però quan a l’exdona li detecten càncer la parella es torna a unir. La malaltia és clau perquè Hubert es desesperi. No entén com si el seu cunyat Pascal sap que Lydie té càncer no permet que també es pugui beneficiar de la fortuna que creu que té amagada a Andor­ra. El drama familiar acaba en tragèdia i un any després gairebé ja es pot donar per segur que els Troadec assassinats no tenien cap tresor amagat al Principat i que els lingots van ser un conte inventat per Pierre Troadec que va acabar per sortir car al seu fill.

ELS LINGOTS

L’origen de la llegenda

L'evacuació de l’or del banc de França en l’ocupació nazi

França va evacuar l’or del Banc Central amb l’ocupació de les tropes alemanyes. Es parla que part de l’or evacuat es va perdre i hi va haver un carregament que va ser portat fins a Brest, ciutat on vivien els Troadec.

La troballa del patriarca

Pierre Troadec diu que ha trobat els lingots perduts

El patriarca dels Troadec, Pierre, assegura que en uns treballs en un habitatge ha trobat lingots d’or del que va perdre el Banc de França. Els ha trobat darrere d’una paret i els ha traslladat a un amagatall en un garatge propi.

El suposat robatori

Sospites que pascal troadec s’endú els lingots a Andorra

La germana i la mare de Pascal Troadec creuen que l’home roba els lingots després de la mort del pare. Conclouen que els ha portat a Andorra i que va gastant els diners a poc a poc. Aquesta teoria provocarà l’assassinat quàdruple.

L'or que va provocar quatre assassinats no s'ha trobat a Andorra

tracking