Els neonazis impedeixen que BPA recuperi l'edifici de Banco de Madrid

Desenes d’ultradretans es planten a l’entrada i aturen la desocupació de la seu central de la filial

Neonazis impedeixen la desocupació de l'edifici de Banco Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup neonazi Hogar Social va impedir ahir a la policia nacional espanyola que desallotgés l’edifici de Banco de Madrid, que es troba ocupat per aquesta entitat d’ultradreta des del 23 d’abril del 2017. Banco Madrid era la filial de BPA i l’edifici de l’entitat espanyola pertany a la societat andorrana. L’objectiu és vendre el centre i els diners obtinguts han d’anar a BPA per fer front als hipotètics diners que s’hagin d’entregar als clients o a les despeses generades. L’operació de venda de l’edifici no ha pogut avançar degut a l’ocupació per part dels neonazis. L’AREB havia portat l’ocupació a la justícia espanyola i finalment el jutjat número 34 de Madrid va condemnar el novembre de 2017 els okupes per un delicte d’usurpació de bé immoble a una pena de tres mesos de multa i al desallotjament de l’edifici amb termini màxim del 9 de febrer.

Ahir, a partir de les 8.30 del matí, es van concentrar una cinquantena de simpatitzants del grup ultra a la porta de l’edifici (a la plaça Margaret Thatcher, al costat de la plaça de Colón, a Madrid) per impedir que sigui desallotjat. Han onejat banderes d’Espanya i han corejat càntics en defensa dels espanyols, com ara “desnonen l’obrer i protegeixen el banquer”, “no podran acabar amb l’ajuda nacional” i “aquesta és la joventut d’Espa-nya”. La portaveu i presidenta Hogar Social Madrid, Melisa Ruiz, va recordar que aquest col·lectiu portava nou mesos i mig a l’antic banc i que cada nit hi pernocten 20 espanyols.

La comissió judicial es va personar a les nou del matí amb tres furgons de la Unitat d’Intervenció Policial (antiavalots). L’advocat d’ultradreta, Ignacio Menéndez, va explicar a la comissió que el desallotjament era il·legal. A les deu del matí, la comissió judicial, amb presència de representants de BPA, va declinar la utilització de la força per entrar a desallotjar.

A la façana de l’edifici s’hi podien llegir pancartes amb els lemes Culpable de defensar-se i Corrupció, prioritat immigrants, famílies a casa, precarietat laboral, islamisme radical i pensionistes pobres.

tracking