afers exteriors

Espanya col·laborarà en la Cimera Iberoamericana 2020

Un alt càrrec d’Exteriors diu que la trobada “posiciona Andorra al món”

Espanya col·laborarà en la Cimera Iberoamericana 2020Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per Iberoamè̀rica i el Carib del govern d’Espanya, Fernando García Casas, va iniciar ahir el seu viatge oficial al Principat, on es va reunir amb el cap de Govern, Antoni Martí, i amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, per tractar la cooperació internacional amb el desenvolupament. En el marc d’aquesta visita està previst que al llarg del dia d’avui García es reuneixi amb Ubach per tractar la Cimera Iberoamericana del 2020.

Pel que fa a la trobada Iberoamericana, García va confirmar que el govern espanyol “col·laborarà amb tot el que se’ns sol·liciti”, segons el diplomàtic, és una gran oportunitat per “posicionar Andorra al món, especialment pel que fa a pràctiques polítiques i de cooperació”. La ministra d’Afers Exteriors va reconèixer la col·laboració entre ambdós països, “Espanya sempre ha donat suport a la candidatura d’Andorra per poder organitzar la Cimera Iberoamericana”.

El diplomàtic, que també va ser present a la cloenda del curs de cooperació internacional i voluntariat, organitzada per la Universitat d’Andorra (UdA), va valorar positivament la cooperació internacional dels andorrans. Segons García, tot i que al Principat hi ha una població reduïda “la contribució per habitant a la cooperació internacional és significativa”. El dirigent també va opinar sobre l’acord d’associació d’Andorra a la Unió Europea, on va manifestar que “com més a prop estiguin de la Unió Europea serà millor per Europa, i també per Espanya i per França”. Finalment, el secretari va afegir que “navegant junts arribarem més lluny”.

tracking