fisc

Govern embarga béns per un milió d'euros a 139 persones

Reclama sancions per defraudar, fer contraban i per infraccions molt greus

Govern embarga béns per un milió d'euros a 139 personesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha instat l’embargament del patrimoni de 139 persones físiques i jurídiques per un valor d’1.090.318 euros. Ho ha fet a demanda del departament de Tributs i Fronteres, que dirigeix Albert Hinojosa, davant la impossibilitat de procedir a la notificació de les sancions a les persones i empreses afectades. Tots ells han estat multats per haver infringit la Llei de bases de l’ordenament tributari. Les multes van dels 181 euros les més econòmiques als 185.000 les més greus. Hi ha sancions per haver defraudat la hisenda, per contraban i per exportació de productes sense declaració. També s’inclouen multes per infraccions simples, greus i molt greus de la Llei de bases de l’ordenament tributari.

Cinc sancions, quatre per infraccions molt greus de la llei i una per defraudació, superen el centenar de milers d’euros. Les quatre primeres tenen un valor de 185.714, 186.109, 185.368 i 185.368 euros, i la cinquena de 167.720 euros. Les sancions per contraban de les quals el departament de Tributs i Fronteres reclama els impagaments inclouen deu infraccions. Els diners que es volen embargar a causa d’aquestes infraccions van dels 1.928 als 6.065 euros. També s’han apuntat disset infraccions per defrau­dació.

L’acord el va publicar ahir el BOPA i en l’edicte s’indica que les persones afectades poden presentar recurs davant la comissió tècnica tributària durant el proper mes. La interposició d’un recurs per via administrativa no suposa la suspensió de l’execució de l’acte impugnat. Si l’administració no respon en dos mesos es dona per desestimat el recurs.

tracking