nevada

El temporal deixa més d'un metre de neu a les estacions

Grandvalira i Vallnord encaren el Carnaval en condicions “òptimes”

El temporal deixa més d'un metre de neu a les estacionsGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions caigudes al llarg dels últims cinc dies han deixat gruixos de neu importants a les estacions d’esquí del país, que encaren la setmana de Carnaval com un dels esdeveniments més importants del seu calendari. Des de Grandvalira van explicar que el temporal va deixar a les seves pistes prop d’un metre de neu nova, que “ofereix unes condicions òptimes per esquiar”. Es tracta d’un gruix que supera els dos metres si es tenen en compte les nevades dels últims quinze dies. Per això, el domini obrirà el 100% de les seves pistes i posarà en funcionament tots els seus remuntadors durant aquest cap de setmana. En aquest sentit, fonts de Grandvalira van assenyalar al Diari que el rime de reserves per a Carnaval està sent molt positiu. “Aquesta festivitat està marcada al calendari del domini com una de les cites estrella de la temporada”, van apuntar.

Pel que fa a Vallnord, des del domini van destacar que la setmana de precipitacions de neu i fred “deixa una situació esplèndida” per al cap de setmana. I és que el temporal va deixar mig metre de neu nova a les seves pistes, que s’acumula en gruixos que superen el metre i mig a Vallnord-Pal Arinsal i que arriben fins als 180 centímetres que cobreixen la cota alta de Vallnord-Ordino Arcalís. Les bones condicions permeten a Vallnord obrir el 100% de les seves pistes i instal·lacions per als visitants que esperen aquests dies festius. A més, el domini posarà en funcionament el telecadira que dona accés a Creussans, la zona d’estil lliure més extrema del domini.

ACCCÉS A FRANÇA OBERT ALS CAMIONS

L’accés a França per l’RN-22 va estar tancat als camions de dinou tones pel temporal des de dimarts a les 14 hores fins ahir, quan es va aixecar la restricció a les 12 hores. Un fet que, segons va explicar el portaveu de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants (Atmca), Víctor Filloy, no ha tingut una afectació destacable per als camioners. En aquests casos els transportistes obren rutes alternatives, com ara per Puigcerdà. Quant al tall d’ahir dels agricultors lleidatans a la CG-14 a Ponts, Filloy va afirmar que les protestes a Catalunya afecten la circulació a Andorra.

tracking