'cas bpa'

Joan Pau Miquel i Santiago de Rosselló es neguen a declarar en el 'cas Veneçuela'

Els dos exresponsables de BPA al·leguen que no han tingut temps per llegir el dossier

Miquel i Rosselló es neguen a declarar en el 'cas Veneçuela'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ex-director general de Banca Privada d’Andorra, Joan Pau Miquel, i l’ex-director financer, Santiago de Rosselló, van negar-se ahir a declarar davant de la batlle Canòlic Mingorance, que els havia citat com a imputats en l’anomenat cas Veneçuela. Aquesta causa que s’instrueix investiga el presumpte desviament de dos mil milions d’euros de fons de Petróleos de Venezuela (PDVSA) a través d’una trama d’exdirectius i familiars de directius de l’empresa petroliera. La desviació de fons es va fer per operacions d’assegurances, de divises i per les presumptes comissions que es cobraven a les empreses que aspiraven a contractar obra pública.

Miquel i Rosselló, segons fonts properes al cas, han adduït que no han tingut temps material d’estudiar la causa que s’està instruint i on BPa es troba involucrada no només perquè els diners entraven i sortien per comptes al banc, sinó també perquè BPA Serveis va ser l’encarregada de crear les empreses fantasma amb les quals els veneçolans amagaven els moviments i els reals beneficiaris finals. Dins d’aquest cas també van estar citats a declarar la responsable de compliment normatiu, Isabel Camino Sarmiento, que estava citada dilluns i que les mateixes fonts van indicar que tampoc hauria declarat. Qui sí ho va fer va ser Sergi Balielles, que es troba en aquesta causa perquè tenia un càrrec dins d’una de les societats dels veneçolans que s’estan investigant.

En aquesta causa hi ha múltiples veneçolans imputats, però la realitat és que la possibilitat que acabin arribant a Andorra per comparèixer és gairebé nul·la. Per aquest motiu la investigació se centra en la gent de BPA que hi va intervenir.

EL CAP DE LA TRAMA SEGUEIX EN RECERCA

Rafael Ramírez, exministre d’Energia, expresident de PDVSA i exrepresentant de Veneçuela a l’ONU, continua fugit després de l’ordre de recerca i captura emesa per la fiscalia general veneçolana. A Ramírez se’l considera el cap a l’ombra de la trama per desviar fons a través de Banca Privada. El principal acusat de la trama és Diego Salazar, cosí germà de Ramírez, que es troba detingut amb altres 64 implicats a Veneçuela.

tracking