afers exteriors

Mateu insta a respectar la carta magna espanyola

Remarca que “Andorra mai va prendre una decisió per ser un paradís fiscal”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Vicenç Mateu, va afirmar ahir que la crisi oberta a Catalunya pel procés sobiranista “és un assumpte intern d’Espanya”, així que Andor­ra no és qui “per donar lliçons a ningú sobre què s’ha de fer” en un tema que afecta un altre país.

No obstant això, Mateu es va mostrar favorable que en el conflicte català es respectin les lleis. “S’ha de respectar l’Estat de dret i la Constitució, evidentment és millor dialogar que discutir”, va destacar Mateu en fòrum amb periodistes i diplomàtics organitzat per l’Agència EFE a Madrid, on es va parlar dels vint-i-cinc anys de vigència de la Constitució del Principat i de les relacions entre Andorra i Espanya.

El síndic va assegurar que les relacions amb Espanya “són molt bones” i es va mostrar satisfet pel suport de Madrid i París al principal “desafiament polític” del país, que és aconseguir l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquest sentit, Mateu va explicar que el Principat “està perfectament alineat amb els estàndards de transparència i ja no és un paradís fiscal per res”. El síndic general va remarcar que “Andorra mai va prendre una decisió per ser un paradís fiscal”, sinó que en el passat la legislació era molt proteccionista i que amb les taxes d’importació de productes era suficient per finançar el pressupost d’Andorra, sense més impostos, un fet que va fer que el país fos acusat de ser un paradís fiscal.

Vicenç Mateu va lamentar els “perjudicis” d’aquest fet i va apuntar que encara hi ha notícies per casos “del passat” que afecten el Principat, com ara la investigació de la Banca Privada Andor­rana o la de la família Pujol.

Mateu insta a respectar la carta magna espanyola

Mateu insta a respectar la carta magna espanyola

tracking