Mobilitat

Tallat l'accés a Arcalís i equipaments a partir de Canillo i el Serrat

França prohibeix la circulació de camions de més de 19 tones per la frontera del Pas de la Casa

La neu obliga a portar equipaments al port d'Envalira i a partir del Serrat i dificulta els desplaçaments a CatalunyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'accés a Arcalís es troba tallat des de les sis d'aquesta tarda i es mantindrà tancat tota la nit. Es preveu, però, que demàa primera hora del matí es reobri la circulació amb normalitat, després de realitzar les habituals prevencions per evitar allaus. Segons informa mobilitat, les precipitacions de neu que es registren des de dissabte obliguen a circular amb equipaments per circular a partir de Canillo a la General 2 i a partir del Serrat, a la General 3.

La situació a a les carreteres del Principat ha millorat des de primera hora de la tarda ja que durant el matí l'ús de pneumàtics d'hivern o cadenes era necessari des d'Andorra la Vella i les dificultats per circular han estat la causa de la suspensió de les activitats d'esquí escolar avui. També han motivat la restricció per als camions de més de 19 tones a partir del Pas de la Casa imposada per les autoritats franceses per accedir a l'RN-22 i molts problemes per transitar per la xarxa viària catalana.

Les nevades han provocat alteracions en totes les línies regulars d'autobusos del Principat, segons ha informat la Cooperativa Interurbana i també hi ha afectació en els desplaçaments a Barcelona. Des de l'empresa Nadal han indicat que la sortida de busos en direcció a la capital catalana s'està fent amb puntualitat però que l'arribada a Barcelona i la sortida dels vehicles des d'allà està registrant retards per les complicacions per circular per algunes carreteres catalanes. El trajecte directe de les 7 del matí no s'ha fet i el de les 7.30 hores ha arribat al país passada la una de la tarda.

La xarxa viària veïna del sud està registrant les majors dificultats ja que a partir de la Seu d'Urgell la neu que no deixa de caure s'acumula a les vies i per això és necessari portar equipaments especials per transitar entre Bellver de Cerdanya i Bagà i també entre Coll de Nargó i Adrall, entre les zones més properes a Andorra, ja que hi ha moltes altres vies catalanes amb restriccions i problemes, segons la informació del Servei Català de Trànsit. Protecció Civil de Catalunya ha indicat que les precipitacions de neu registrades han assolit els 30 centímetres a la zona de Puigcerdà, mentre que a la Seu d'Urgell són de 4 centímetres.

La previsió metereològica apunta que les nevades continuaran al llarg de la jornada i es recomana als conductors consultar l'estat de les carreteres, tant d'Andorra com de França i Catalunya, abans d'iniciar un desplaçament.

La neu obliga a usar equipaments des de la capital i dificulta els desplaçaments a Catalunya

tracking