SALUT

Detectats quatre casos de sarna en un institut de la Seu

Tres alumnes i una monitora del centre escolar la Valira han estat diagnosticats aquesta setmana

Detectats quatre casos de sarna en un institut de la SeuCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres alumnes i una monitora de l’institut La Valira de la Seu d’Urgell han estat diagnosticats aquesta setmana de sarna, infecció contagiosa coneguda també amb el nom d’escabiosi que es propaga a través de la pell i la roba. El servei de Salut Pública a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran va confirmar ahir que es tracta d’un “brot” i que el problema “es considera en vies de control”. Tant el departament de Salut com el d’Ensenyament de la Generalitat han activat els seus protocols de tractament i de prevenció.

Fonts oficials van explicar que els quatre casos van ser diagnosticats entre dimarts i dijous i al tancament d’aquesta edició no s’havia detectat cap afectat més. Els alumnes cursen segon i tercer de l’ESO i la monitora és del servei de menjador. Tots ells, segons les mateixes fonts, estan ja en tractament mèdic, que és “senzill i ràpid” i al qual s’ha de sotmetre tot el nucli familiar dels afectats com a mètode preventiu. És per això que a part dels quatre casos diagnosticats, Salut està tractant també una quinzena de familiars com a mètode preventiu.

La directora de l’institut La Valira, Esther Sanz, va voler llançar ahir un missatge de “tranquil·litat” i va manifestar que es tracta d’una malaltia “molt lleu” i que els casos detectats són “aïllats i no tenen una connexió directa entre ells”. Sanz va assegurar que tenen activats tots els protocols per si apareixen nous alumnes o professors afectats i va concloure manifestant que “és pitjor el problema dels polls, que es propaga amb més facilitat”.

tracking