El preu dels bitllets de bus s'apujarà un 1,8% aquest any

El Govern ho justifica dient que els últims quatre anys no havia augmentat

El preu dels bitllets de bus s'apujarà un 1,8% aquest anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu dels bitllets de bus inter­urbans augmentarà aquest any un 1,77%. Ho va anunciar ahir el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. A partir de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), el preu dels bitllets senzills d’una i dues zones augmentarà cinc cèntims i passaran a costar 1,85 i 3,35 euros, respectivament. Els de tres i quatre zones s’apujaran deu cèntims i valdran 4,70 euros i 6,20 euros, respectivament.

Per la seva banda, les tarifes dels abonaments també es veuran incrementades i, per exemple, la T-10 passarà dels 13,50 euros actuals als 13,75, mentre que la T-40 s’enfilarà fins als 46,80 euros. L’abonament mensual d’una zona costarà 75,20 euros. L’executiu va justificar tant aquest augment de preus en els bitllets de bus com en el servei de taxis, que creixeran un 1,8%, pel fet que no s’havien modificat en els últims quatre anys tot i l’evolució de l’índex de preus al consum. Cinca va voler destacar que el creixement serà inferior a l’evolució dels preus dels últims anys i que les noves tarifes se situen sensiblement per sota de les que demanaven les empreses del sector. Les tarifes de bus interurbà creixeran proporcionalment més en el cas dels bitllets senzills que en el dels abonaments de diversos viatges o els tiquets mensuals amb la voluntat, segons Jordi Cinca, de “primar els abonaments i aquells usuaris habituals” del transport públic.

Pel que fa al servei de taxi, la baixada de bandera passarà dels 2,50 euros als 2,60, i les diferents tarifes per quilòmetre recorregut costaran dos cèntims més. A més, l’hora d’espera passarà a costar 19,15 euros, 35 cèntims més del preu que es paga actualment.

CERTIFICAT DE QUALITAT PER ALS PRODUCTES ECOLÒGICS

El Govern presentarà un projecte de llei de producció ecològica que preveu certificar els productes ecològics elaborats al Principat. L’objectiu és potenciar les produccions locals que apostin per la qualitat i ajudarà a diversificar el sector agrícola, que en els pròxims anys haurà de trobar alternatives per substituir el pes que té actualment el tabac. El desenvolupament dels diferents reglaments de dins de la llei també permetrà que els productes puguin disposar de l’homologació de qualitat de la UE. Fins ara, la legislació andorrana preveia règims de qualitat controlada per als productes com la carn i el vi.

tracking