justícia

Desestimen la denúncia d'Apapma pel sobrecost del forn incinerador

Iriarte diu que ara potser alguns entenen per què el Govern va tardar dos anys a lliurar l’auditoria

Desestimen la denúncia d'Apapma pel sobrecost del forn incineradorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha desestimat la denúncia que va presentar l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andor­ra (Apapma) i que demanava que s’investiguessin possibles irregularitats en la construcció del forn incinerador. Concretament, demanaven que s’esbrinés si hi va haver delicte en el sobrecost de 22 milions d’euros que hi va haver en l’obra, que havia de costar 43,8 milions d’euros. Una desviació que no va fer variar el preu de l’acció, fet que per a Apapma també pot ser constitutiu de delicte. Per tot plegat, l’entitat va presentar una denúncia contra persona desconeguda per delictes de corrupció i tràfic d’influències, falsedat documental, prevaricació en la funció pública i contra l’activitat mercantil.

Tanmateix, la batlle Canòlic Mingorance va decidir arxivar el cas perquè els fets susceptibles de ser investigats es van produir fa més de deu anys i per tant ja han prescrit, i també perquè en aquest temps no s’han obert diligències. Un fet que ha motivat que Apapma hagi decidit interposar un recurs d’apel·lació al Tribunal de Corts –disposa de cinc dies– per vulneració del dret d’accés a la justícia. “Com pots saber si uns delictes estan prescrits si no saps si hi ha hagut delicte? Primer has de saber què ha passat i després es valora si hi ha prescripció o no”, va argumentar ahir al Diari el president d’Apapma, Carles Iriarte.

Iriarte va recordar que el Govern va tardar dos anys a presentar l’auditoria que va demanar l’associació i que va fer possible la denúncia. “Al seu dia no enteníem per què es negaven a entregar l’auditoria. Ara amb el fet que diuen que ha prescrit potser li donaria un nou significat a l’esforç de Govern de no voler-nos-la donar. Ara potser hi ha gent que lliga caps”, va afirmar l’ecologista.

tracking