carreteres

Poca afectació en el trànsit en l'inici de l'obra de Tres Ponts

Les obres, que s’allargaran durant tres anys, milloraran la seguretat d’aquest tram de la C-14

Poca afectació en el trànsit en l'inici de l'obra de Tres Ponts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs previs per preparar el terreny abans de l’inici de la perforació del túnel de Tres Ponts, que no s’espera fins a mitjans del mes de març, van començar ahir a provocar les primeres afectacions en el trànsit a la carretera C-14, entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, que permet arribar al Principat. La incidència va ser mínima, amb operaris de l’obra que al matí van donar pas alternatiu durant una hora mentre duraven les tasques per instal·lar barreres de seguretat a les dues boques del túnel, uns talls que no van provocar retencions destacades. Els treballs es va repetir a primera hora de la tarda, amb un nou període de pas alternatiu, per a la col·locació de més barreres de seguretat.

Fonts de l’obra van explicar que els talls d’aquesta primera fase de l’obra, ja sigui el pas alternatiu o desviacions del trànsit, podran repetir-se de forma aleatòria fins al pròxim 30 de març, si bé van indicar que fins a finals de setmana no es preveu cap afectació més. Serà aleshores quan començaran els moviments de roques i terra per preparar la boca sud. Operaris van treballar ahir i ho faran també durant el dia d’avui a les dues boques del túnel desbrossant el terreny. Posteriorment, iniciaran la construcció d’un drenatge, que passarà per sota de la carretera actual, per desviar l’aigua que pugui sortir de l’interior de la galeria. Les mateixes fonts van explicar que la previsió és començar la perforació de la galeria en un termini aproximat d’un mes i mig.

L’obra es farà de forma simultània per les dues boques. L’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, es va mostrar ahir “molt satisfet” amb l’inici dels treballs i “convençut” que les afectacions per als conductors seran “mínimes”, i va destacar la importància d’una obra d’aquesta envergadura. La reforma integral d’aquest tram de la C-14 durarà tres anys i costarà 35 milions d’euros.

Poca afectació en el trànsit en l'inici de l'obra de Tres Ponts

tracking