TURISME

Govern controlarà els operadors del Pas que porten turistes conflictius

Camp assegura que el problema està acotat entre finals de gener i principis de febrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern vol posar fi als aldarulls nocturns que provoquen les concentracions massives de turistes joves al Pas de la Casa. Per això, el ministre de Turisme, Francesc Camp, va reunir-se ahir amb els principals operadors turístics que funcionen a la població encampanada. El ministre va explicar que les empreses “són conscients” de la problemàtica i de la normativa que prohibeix, per exemple, el consum d’alcohol a la via pública. Ara bé, va precisar Camp, cal que “facin la feina que els hi toca, com ara informar o conscienciar els seus clients”.

Els operadors s’han compromès a fer-ho perquè aquesta temporada hi hagi menys aldarulls que en les anteriors, si bé el titular de Turisme va assegurar que saben “quin és el problema” i que ara, a diferència de fa uns mesos, el seu departament sap quins són els operadors que porten els turistes amb un perfil més conflictiu. Camp va reconèixer que hi ha empreses que ho fan bé i d’altres que “no ho fan tan bé i potser els hauríem de seguir més de prop”. “A partir d’aquí”, va destacar el ministre, “el compromís de tots plegats i sobretot d'aquests operadors és que ja de cara a l'any que ve si s'ha de reforçar alguna mesura es reforci”.

En aquest sentit, Camp va assenyalar que confia que “amb tot el que s'està fent vagin disminuint aquests aldarulls a poc a poc”. Un problema que, segons Camp, està molt acotat a unes setmanes concretes, “que són aquestes setmanes de finals de gener i principis de febrer, que és quan molts universitaris fan dies de festa entre el primer i el segon semestre”. I és que, segons va remarcar el ministre de Turisme, el seu departament va quantificar que durant aquest període hi ha entre 4.000 i 5.000 turistes d’aquest perfil al Pas. Quant a les possibles sancions, Camp va afirmar que ara “el procediment sancionador és lent”. Per això confia que la nova llei de seguretat pública que està treballant el ministeri d’Interior estigui vigent la propera temporada. “És més àgil i això pot fer que la gent sàpiga que potser pot marxar d'Andorra amb una sanció”, va concloure.

CAMP APROVA L'APOSTA "VALENTA" PER L'AEROPORT

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va qualificar ahir d’aposta “valenta” la iniciativa de Viatges Regina per posar en marxa vols comercials entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i els de Marsella, Madrid i Palma de Mallorca, que es faran del 9 de març a l’1 d’abril. Per a Camp, aquests nous vols “demostren que l’aeroport pot funcionar”. Pel que fa al període de temps, el titular de Turisme va afirmar que és limitat però que això fa que l’aposta “toqui de peus a terra”. En aquest sentit, va assegurar que a diferència del 2015, aquest cop “el risc no és tan alt” perquè, va precisar, “tenim un atractiu a nivell d’esquí que pot atreure turisme de lluny”.

Govern controlarà els operadors del Pas que porten turistes conflictius

tracking