Una societat d'Andorra va facilitar l'accés il·lícit de xinesos a França

La policia francesa xifra en 500 els immigrants, que van pagar uns 20.000 euros cadascun

Una societat d'Andorra va facilitar l'accés il·lícit de xinesos a França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa ha fet públic que una societat andorrana va facilitar l’entrada d’immigrants il·legals xinesos a França que havien de pagar per tenir un permís de treball a l’Estat veí. Els immigrants havien de desembutxacar entre 16.000 i 20.000 euros per obtenir el permís i posteriorment havien d’abonar entre 2.500 i 3.000 euros els anys següents per renovar l’autorització. En total, la policia francesa fixa en uns 500 els immigrants que van entrar il·legalment a França amb aquesta trama i el benefici que haurien obtingut els organitzadors va ser d’uns deu milions d’euros. Un grup d’asiàtics, un dels quals vivia a Andor­ra, va impulsar el sistema pel qual un conjunt de societats fantasma, segons la policia francesa, aconseguien els permisos que oferien a ciutadans que vivien a la Xina. Finalment els treballadors acabaven com a empleats (des de rentaplats a repartidors de menjar) a restaurants asiàtics i amb els sous havien de fer front al pagament del deute.

Etiquetes:

Les autoritats andorranes van col·laborar amb les franceses per desmantellar la xarxa de captació d’immigrants il·legals. Les autoritats judicials franceses van enviar una comissió rogatòria on es citaven les societats sospitoses. L’operació va estar impulsada des de França pel grup policial de l’Ocriest (Oficina central per a la repressió de la immigració irregular i del treball d’estrangers sense permís). La policia andor­rana va constatar l’existència de les societats i es va procedir a bloquejar els comptes corrents. Un dels integrants de la xarxa vivia al país i se li va practicar un registre al domicili, segons fonts properes al cas. Finalment tot el referent a l’operació es va trametre al país veí, que va concloure la investigació (tancada el 2017). La fiscalia de París va processar una dotzena de ciutadans asiàtics relacionats amb la trama. El cap de la xarxa era un ciutadà francès d’origen xinès que havia acumulat una important fortuna amb el tràfic de treballadors.

La Policia de Frontera Francesa (PAF) ha posat el cas de la trama amb la societat andorrana com un exemple de les pràctiques que se segueixen actualment en el moviment de treballadors il·legals. Segons aquesta explicació s’utilitzaven societats fantasma registrades com a empreses de consultoria, per crear un entramat que publicava anuncis a la Xina on s’oferien llocs de treball a l’estranger.

tracking