Turisme

El sector hoteler frega el ple el cap de setmana

El sector hoteler frega el ple el cap de setmana

El sector hoteler frega el ple el cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler del Principat fregarà aquest cap de setmana el ple d’ocupació hotelera. El president de la Unió Hotelera Andorrana (UHA), Manel Ara, va titllar de “fenomenals” aquests dos dies. Segons Ara, l’ocupació mitjana arribarà al 88% i va especificar que l’ocupació global de dissabte a diumenge és encara millor, del 94% a tot el Principat. A més, va remarcar que a les par­ròquies altes com són Canillo, Encamp i la Massana “tenen ple absolut o el freguen”.

Preguntat per les causes de l’èxit del cap de setmana, el president de l’UHA va considerar que les nevades del final de setmana, seguida del bon temps d’ahir dissabte són “factors que han ajudat a fregar el ple”, així com activitats paral·leles com la competició de la Font Blanca. L’hoteler va manifestar que molt del turisme “ve a passar el cap de setmana esquiant” després de les òptimes condicions que han deixat les precipitacions als camps de neu. Vallnord i Grandvalira han acumulat gruixos d’entre 15 i 50 centímetres, en funció de la cota. Des de Vallnord declaraven divendres que agraïen la neu de qualitat dels darrers dies, que ha deixat 30 centímetres a Pal-Arinsal i uns 50 a Ordino-Arcalís.

La important afluència de visitants es va constatar ja divendres a la nit a la carretera, amb retencions des de la Seu fins a la frontera del riu Runer. Ahir del servei de Mobilitat de Govern van confirmar que al matí les aturades per arribar a Andorra creuant la frontera espanyola s’havien repetit i van arribar a causar vuit quilòmetres de cua a l’N-145. També hi va haver restriccions a l’RN-22 en direcció a França.

L’ens de gestió del trànsit preveu per avui retencions de sortida al llarg de la tarda, especialment a la frontera amb Espanya, de les 18.00 a les 20.00 hores. També s’anticipen restriccions d’entrada a la frontera amb França des de les nou del matí fins a les dues del migdia.

EQUIPAMENTS PER ANAR A FRANÇA

Mobilitat va destacar al llarg d’ahir la necessitat d’utilitzar encara equipaments en algunes vies de les parròquies altes. Al migdia les cadenes eren obligatòries a la CG-2, al Port d’Envalira; a la CG-2, Incles; a la CG-3, el Serrat; i també a l’RN-22 en sentit França, on es va prohibir la circulació als camions a partir de les 19 tones. Al final del dia l’obligatorietat d’equipaments especials es limitava al port d’Envalira i la frontera francesa. També estava tallat el Coll de Pimorent. Finalment, la baixada de pistes va provocar retencions a l’entrada de Canillo.

tracking