Política

Camp veu Pintat i Baró com a líders per al nou projecte polític

El conseller veu possible aglutinar UL, Ciutadans Compromesos i descontents amb la manera de fer de DA

Camp veu Pintat i Baró com a líders per al nou projecte políticXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Ciutadans Compromesos Joan Carles Camp està convençut que a les properes eleccions generals hi concorrerà “una altra via diferent” que inclouria la plataforma massanenca Unió Laurediana i persones descontentes amb Demòcrates per Andorra. Assegura, en declaracions a la ràdio del Diari, que és un projecte “molt embrionari” i que hi ha temps per preparar-lo fins als comicis i “primer hem de tenir el projecte, de persones que tinguem una manera de pensar, de veure el país, diferent a com s’està portant, és el que ens ha d’unir, i les persones ja les trobarem”. Respecte a la possibilitat que Josep Pintat liderés aquesta candidatura manifesta que “seria un gran cap de Govern i és una persona que té les idees molt clares, que té una visió d’on estem i cap on volem anar, d’una clarividència molt forta”. Una bona opció veu també en el lideratge del cònsol de la Massana. “És evident que per mi David Baró també seria un gran candidat, no el descarto, i si es volgués presentar podria comptar amb el meu suport com no seria d’una altra manera”, destaca, alhora que raona la confiança perquè “hi ha una sèrie de persones amb qui t’avens, t’identifiques, que és el seu tarannà, la seva visió del país que fan que pugui ser més proper a uns que als altres com aquests dos o d’altres que hi pot haver”. Hi afegeix que “en tenim molts i segurament no hi haurà problemes per triar-ne un per a cap de Govern”. Sobre les intencions de Baró, Camp precisa que “té clar que va fer un mandat per la parròquia i el voldria acabar”, però hi veu opcions perquè “com es diu aquí ningú es vol jugar cap dret de presentar-se a la política”.

SENSE ANAR CONTRA NINGÚ

Camp subratlla que la nova aposta política passa per “UL a Sant Julià, CC o digui-li com vulgui a la Massana i buscar un altre lideratge perquè no tothom de CC se sent còmode amb Liberals ni amb DA i ser capaços d’aglutinar totes aquestes faccions”, i ressalta que en cap cas el projecte neix “amb l’objectiu d’anar contra ningú, sinó de treballar pel país i de ser clau, i si es treballa correctament es pot arribar a ser clau perquè tenim prou problemes a Andorra com la Funció Pública, el tema d’Europa i veure una mica més enllà”. I considera que hi haurà adhesions de descontents amb els demòcrates “que crec que n’hi ha perquè si no segurament jo no estaria aquí perquè el 2011 quan es va presentar DA tot­hom li va donar suport, inclòs jo, els companys de Sant Julià i CC, però la manera de fer de DA no va agradar”, el que va motivar un nou escenari polític. El conseller massanenc insisteix que “sabem que no estem sols i que hi ha molta gent que no està contenta de la manera de fer”, ell es mostra disposat a tornar a ser a les llistes, i recalca que a les eleccions cal un líder i un projecte nacional “però les eleccions es guanyaran a les parròquies”. I sobre l’avantatge que tindrien amb UL i CC valora que “tot està molt obert”.

Quan a la situació de CC arran del trencament del grup liberal, Joan Carles Camp remarca que no s’han quedat sols perquè part de la plataforma va donar suport a Josep Pintat i exposa que ara “tothom ha de buscar el seu espai i ha de saber on estava i on ets”. Ressalta que hi ha prevista una trobada per “intentar llimar o aclarir els aspectes que puguin haver sortit arran de l’escissió i que alguns es pensen que són ells CC i CC evidentment és Carles Naudi, jo ho soc i si algú més ho vol dir ho pot dir lliurement, no ens hi oposarem pas”, i es mostra confiat que com fins ara “no hauria de ser un problema aquestes salvetats perquè les hem sabut moure” .

"BONA PART DE LA CULPA QUE HAGI NASCUT CIUTADANS COMPROMESOS LA TÉ MARTÍ"

Joan Carles Camp no vol que s’identifiqui Ciutadans Compromesos com una marca territorial de Liberals i argumenta que es crea “fruit d’una decisió de Toni Martí i a la Massana diguem, aquí n’hi ha prou”. El conseller recorda que quan acaba el consolat de Josep Maria Camp el 2011 es pensa en David Baró com el millor candidat “i s’havia fet un acostament entre la facció garrallista i la nostra i el Toni Martí, que ja era cap de Govern i és molt hàbil, ens va demanar que féssim un consolat rotatori: dos anys David Baró i dos anys Robert Albós i vam dir ‘Toni, tu en saps molt de fer política, però fins aquí hem arribat’”. I remarca que “vam estripar les cartes i aquí va néixer CC, per tant, bona part de la culpa que hagi nascut la té Toni Martí, perquè era una situació que no es podia menjar de cap de les maneres” i que la plataforma aglutina “Verds, Liberals, gent de moltes tendències” i Carles Naudi en va ser el president i “jo un dels fundadors i ens hi trobem còmodes i treballem en benefici de la parròquia i del país”. Camp asse-nyala que s’ha d’intentar mantenir la convivència entre totes aquestes sensibilitats i veu possible fer-ho en el futur com s’ha mantingut fins ara.

tracking