La llei prohibirà tallar la llum a les famílies amb pocs recursos

Els propietaris de plaques fotovoltaiques podran consumir la seva energia

La llei prohibirà tallar la llum a les famílies amb pocs recursos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les distribuïdores d’energia del Principat necessitaran un informe de serveis socials abans de tallar el subministrament de llum d’un domicili. Així ho estableix la nova llei de transició energètica, aprovada dimecres al consell de ministres, amb l’objectiu de protegir les famílies que, per manca de recursos econòmics, no puguin pagar les factures corresponents al seu consum elèctric. Segons va explicar ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la presentació del projecte, sempre s’han trobat amb una “molt bona predisposició tant de FEDA com de les distribuïdores, que mai no han procedit a tallar la llum sense intercanviar amb el Govern”, però ara, va precisar Calvó, “el que fem és donar cobertura legal” a les persones en situació de vulnerabilitat “per fer el màxim perquè això no succeeixi”.

Etiquetes:

La nova llei de transició energètica també estableix un seguit de mesures amb el fi de fomentar l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental. Quant a l’edificació, la norma fixa que tots els edificis de nova construcció per als quals se sol·liciti llicència d’obres a partir de 2020 hauran de ser dissenyats per tenir un consum d’energia quasi nul. En aquest sentit, es posarà en marxa una certificació obligatòria que determinarà la qualificació energètica de l’edifici i dels electrodomèstics. A més, en els immobles ja construïts, les reformes hauran de complir els criteris d’eficiència energètica. Pel que fa a la mobilitat, la nova llei inclou l’impuls d’una estratègia nacional i parroquial que doni prioritat al transport públic respecte del privat, tot destacant la creació d’una targeta d’abonament única de transport públic en el marge màxim de dos anys. Així mateix, les empreses de més de cent treballadors hauran de desenvolupar els seus propis plans, segons va afirmar Calvó, per “facilitar al màxim la mobilitat sostenible dels seus treballadors”. La titular de la cartera de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va assenyalar que els plans poden anar des de “crear una intranet de l’empresa per compartir cotxe fins a facilitar l’ús de la bicicleta”.

D’altra banda, quant a l’autoconsum, fins ara els propietaris de les plaques fotovoltaiques tenien l’obligació d’injectar l’energia a la xarxa general. Amb l’aprovació del projecte, els propietaris podran consumir la seva pròpia energia i tindran la possibilitat d’injectar l’excedent a la xarxa mitjançant la tarifa pública.

tracking