Relacions amb França

Espot nega interferències en les operacions anticontraban

Sosté que Govern no té constància de cap deficiència en la col·laboració entre policies

Espot nega interferències en les operacions anticontrabanARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va defensar ahir que no s’han produït interferències en les operacions contra el contraban, dutes a terme “amb una excel·lent cooperació” entre els cossos policials i de duanes d’Andorra i França. En ser qüestionat per l’informe francès que acusava la Batllia i decisions unilaterals d’autoritats andorranes d’entorpir accions contra la lluita del tràfic il·lícit de tabac, el ministre de Justícia i Interior va destacar la màxima col·laboració entre les parts. “Que quedi clar que amb independència del que pugui dir l’informe, el Govern no té absolutament cap constància que hi hagi hagut cap tipus de deficiència en la col·laboració dels cossos policials i de duana nostres amb els seus homòlegs francesos, al contrari”, va expressar Xavier Espot.

“Tinc el convenciment absolut que França sap que Andorra fa la seva feina tant en matèria policial i duanera com en legislació”, va sostenir Espot. El ministre va recordar que el país ha endurit les penes per contraban. De l’informe, Espot va dir que no es tracta d’un informe oficial i va posar en valor que les relacions entre comandaments dels dos països són bones i això porta “resultats”.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va afegir ahir que en les darreres reunions amb Martí, França “no ha exigit res a Andorra”, ni reduir el diferencial de preu del tabac ni noves mesures fiscals.

ALERTA DEL DESGAST AMB FRANÇA

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, va alertar ahir del deteriorament de les relacions amb França. L’excap de Govern va dir que malgrat que es diu que les relacions “són excel·lents i meravelloses”, la realitat “no és ben bé així”. Bartumeu va criticar la manera com Toni Martí s’ha desplaçat a França per tractar temes al voltant del contraban i va lamentar que es reunís amb “ministres de segon rang”. El president d’SDP creu que no hauria hagut de ser Martí qui parlés directament amb el ministre d’Acció i Comptes Públics francès, Gérald Darmanin, sinó que qui ho hauria hagut de fer és Jordi Cinca. Bartumeu va evitar valorar l’informe sobre el contraban perquè va dir que no se li ha facilitat.

tracking